В края на миналата година стана ясно, че в "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" (Indiana Jones and the Dial of Destiny) ще видим нещо, което не сме очаквали - млада версия на Харисън Форд.

"Индиана Джоунс 5", Харисън Форд, подмладяването на актьора и какво още знаем за филма

Харисън Форд ще бъде подмладен за "Индиана Джоунс 5"

Ето какво знаем за филма към момента

Разбира се, не в целия пети филм, а само за откриващите сцени, които трябва да ни дадат предисторията за случващото се. И съвсем разбираемо, едно от най-интересните неща е как точно е подмладен актьорът.

Това не е първият филм, в който е използвана подобна технология - в The Irishman Робърт де Ниро и Ал Пачино бяха подмладени с помощта на иновативна компютърна технология. Горе-долу такъв е случаят и тук.

Във вечерното шоу на Стиврън Колбърт Харисън Форд обяснява, че ще видим истинското му лице, защото Lucasfilm са използвали кадри от стари филми с актьори, за да пресъздадат по-младата му версия.

Всичко се е случило с помощта на изкуствен интелект, който е имал достъп не само до филмите за за Индиана Джоунс и тези от поредицата "Междузвездни войни", но до такива с участието на Форд, които никога не са тръгвали по кината.

"Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" (Indiana Jones and the Dial of Destiny), Харисън Форд и първи трейлър на петия филм за Индиана Джоунс

Как излгежда подмладеният Харисън Форд

Първи трейлър на Indiana Jones and the Dial of Destiny

Актьорът казва също, че за да се случи всичко както трябва, е заснел въпросните сцени със специални точки, прикрепени към лицето му, пише Variety. А колко добра работа е била свършена, ще разберем скоро - "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" тръгва по кината от 30 юни.