Преди дни Илон Мъск стана баща отново, след като настоящата му половинка Grimes го дари със син. Преди това милиардерът имаше не особено успешна връзка с модела Амбър Хърд, а като жената на живота му без съмнение можем да определим първата му съпруга Джъстин Уилсън.

Връзката на Илон и Джъстин започва, когато тя е първа година в Queen's University в Онтарио, Канада. Той е с една година по-голям от нея. Още след като се засичат за пръв път по коридорите на учебното заведение, Мъск се влюбва в нея. Преследва я дълго и не приема не за отговор. Така накрая двамата стават двойка, като връзката им не дава признаци да е от най-сериозните.

След завършване пътищата им се разделят, защото тя заминава за Япония за година и започва кариера като писател. След това се връща в Канада с ясната идея, че все още има чувства към бившия си. И е необходимо само едно телефонно обаждане, за да заживеят заедно.

Сключват брак през януари 2000 г., а Мъск вече е започнал постепенно за трупа огромното си богатство. Затова и на Джъстин й се налага да подпише финансово споразумение под натиска на съдружниците на съпруга си.

А смъртта на първото им дете Невада и реакциите на двамата след случилото се са първият ясен знак, че имат сериозно разминаване в характерите си.

Илон не иска да говори за трагедията, докато Джъстин страда откровено и бива обвинена в "емоционална манипулация". Скоро след това двамата имат първо близнаци, а след това и тризнаци с помощта на инвитро процедури.

Снимка 480578

Източник: Facebook / Der Hong Chang

Връзката им никога не е била перфектна, но с времето вижданията на двамата започват да се разминават все повече. В свое интервю за Marie Claire, Джъстин споделя, че с редом с професионалните си успехи, той започва все повече да се държи като алфа мъжкар, да иска да командва и спира да зачита съпругата си като равна в техните отношения. Тя пък започва да се чувства като трофейна съпруга, което я ужасява.

Зад на пръв поглед перфектния начин на живот на семейство Мъск се крие "нарастваща празнота". Милиардерът става все по-обсебен от работата си и обръща все по-малко внимание на семейството. Дори когато си е вкъщи, умът му винаги е някъде другаде. А Джъстин си мечтае за задушевни разговори и интимност, които така и не получава.

Илон Мъск, майката на Grimes Санди Гаросино и за какво се скараха двамата

Когато Илон Мъск ядоса тъщата

Точно в негов стил

Двамата решават да посетят брачен консултант, но вместо да заздрави връзката им, това води Мъск до решение да поиска развод. Шест седмици по-късно Илон вече е сгоден за актрисата Талула Райли, за която се жени и развежда два пъти.