Още в началото на годината разбрахме, че предстои да видим филм за живота на един от най-легендарните родни футболисти - Георги Аспарухов-Гунди. През юни пък стана ясно, че снимките вече са започнали и се очаква да отнемат около два месеца. Към днешна дата снимачният процес вече е приключил, но сега ни остава да изчакаме постпродукцията и монтажът да си свършат работата - което ще отнеме няколко месеца.

Георги Аспарухов - Гунди - започнаха снимките на игралния филм "Гунди – легенда за любовта"

Започнаха снимките на филма за Гунди

Кога да очакваме "Гунди – легенда за любовта"

В началото на годината не знаехме чак толкова много за "Гунди - Легенда за любовта", освен че ще върне зрителите през 60-те и 70-те години на миналия век, за да проследи живота на Аспарухов от срещата със съпругата му Величка Маркова - Лита до 30 юни 1971 г., когато загива в автомобилна катастрофа.

Покрай началото на снимките научихме също, че главните роли на Гунди и жена му са поверени на актьорите Павел Иванов и Александра Свиленова. Вече обаче знаем и с кого още си партнират те.

Снимка 635510

Източник: „Междинна станция“ / Фотография: Борис Славков

В ролята на Мария (майката на Гунди) ще видим Параскева Джукелова, а Александра Костова ще играе Лидка (сестрата на Георги Аспарухов). В семейство Маркови ще се превъплътят Емил Марков в образа на арх. Марков (бащата на Лита), а Биляна Петринска ще изиграе Марена (майката на Лита). В ключова роля ще видим и Стоян Радев, неотлъчно на терена до Гунди още от първите му дни в професионалния футбол.

Освен актьорския състав, вече може да видим и официалния плакат на филма, както и първи тийзър. Още началните кадри на 90-секундното видео ни пренасят в атмосферата на София отпреди 50 години и ни разкриват основните герои от историята за възхода на Гунди във футбола и любовта със съпругата му.

Снимка 635512

Източник: „Междинна станция“

Режисьор на "Гунди - Легенда за любовта" е Димитър Димитров, сценарист - Емил Бонев, а оператор - Борис Славков. Продуценти са Андрей Арнаудов и Иван Христов, които преди време споделиха, че работят по филма от пет години. В него участие ще вземат общо 59 актьори и 100 души екип на терен. Двамата също така загатнаха, че в продукцията ще бъдат използвани и доста специални ефекти и каскади.

Снимка 635511

Източник: „Междинна станция“ / Фотография: Борис Славков

"Изключително горди и щастливи сме, че вече можем да покажем първи кадри от филма, за който мечтаем дълги години. Благодарение на блестящия екип от професионалисти, които стоят зад тази огромна продукция, първият официален тийзър е реалност. С това машината на времето се завърта и ни връща към малко познати факти и истории за личността на този легендарен български футболист, вдъхновил цял народ", казват Иван и Андрей.

"Гунди - Легенда за любовта" се очаква по кината през 2024 г.