Не знаем дали тялото ни го усеща, но само след дни ще го подложим на стрес. Хелоуин наближава и с това гледането на страшни филми. Просто няма как да избягаме от това (както и от носенето на маска).

Хелоуин, COVID-19 и ще провали ли пандемията празника на децата

Ще минем ли без „Лакомство или пакост“ на Хелоуин

Какви са препоръките на здравните власти

Британски учени пък са решили да ни подгреят допълнително за срещите с ужасите. Така и така заради коронавируса всички празници се отменят и ще си седим вкъщи, поне да знаем с кой филм можем да си доставим наистина силни усещания. Да ни изтръпнат и пръстите на краката, както се казва.

В изследване, проведено от 15 до 30 септември, специалисти от британската компания BroadbandChoices определиха кои са най-страшните филми на ужасите по честотата на пулса на зрителите.

В експеримента са взели участие 50 души на различна възраст. В рамките на изследването, за 120 часа те изгледали 50 филма, оценени от критиците като истински филми на ужасите.

View this post on Instagram

on

През това време учените наблюдават сърцебиенето им, като измерват разликата по време на спокойните и на страшните сцени. Така те отделят 35 сцени, на които зрителите реагират най-активно.

Първото място за най-страшен филм спечелил филмът "Греховен" (Sinister, 2012 г.) на режисьора Скот Дериксън. В него Итън Хоук влиза в ролята на писателя Елисън Осуолд, който открива на тавана си кашон с домашни филми, с което несъзнателно поставя живота на семейството си в опасност.

Хелоуин, Джеймс Уан и филмите, които препоръчва за празника

Най-страшната селекция от страшни филми за Хелоуин

Всичко е съвсем в реда на нещата

Средно при гледането на филма пулсът на зрителите е 86 удара в минута, което е с 32% по-висок от показателите по време на отдих - 65 удара в минута. На един от най-страшните моменти зрителите се изплашили толкова силно, че сърцата им биели със средна скорост 131 удара в минута, пише Forbеs.

В петицата на най-страшните хоръри, според изследването на BroadbandChoices също влизат "Коварен" (Insidious, 2010 г.), "Заклинанието" (The Conjuring, 2013 г.), "Реинкарнация" (Hereditary, 2018 г.) и "Паранормална активност" (Paranormal Activity, 2007 г.).