Точно преди десет години светът на сериалите беше променен завинаги с появата на Game of Thrones - хитовата продукция на НВО, базирана на романите на Джордж Р. Р. Мартин и продуцирана от Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайз.

НВО реши да отбележи годишнината по типичния за "Троновете" грандиозен стил. Освен че може да си направим маратон с всички епизоди от осемте сезона, в HBOGo са налични за гледане специалните продукции, които представят заснемането на епизодите зад кулисите, поясняват някои обрати в историята или пък ни запознават в подробности с отделните герои, и домове.

Отделно Warner Bros. Consumer Products пускат различни серии мърчъндайз, посветен на Game of Thrones. Те включват специално яйце Фаберже, бири Mikkeller с героите от сериала, както и нови екшън фигурки от Funko Pop.

Докато си припомняме всички осем сезона на Game of Thrones, оставаме в очакване на няколкото нови сериала, базирани на вселената, създадена от Мартин. Най-скоро би трябвало да видим House of the Dragon, който разказва историята на рода Таргариен и чиито снимки започват съвсем скоро.

House of the Dragon, Оливия Кук и с какво сериалът за предисторията на Game of Thrones ще е различен

С какво House of the Dragon ще се различава от Game of Thrones

Поне според Оливия Кук