Отдадена на фитнеса и бикини състезанията, американката Боби Паркър Хол твърди, че на 65 години не само се чувства изключително добре, но и прави най-добрия секс в живота си. И това е тайната на на младежкия ѝ вид и енергичност.

Става ли по-добър сексът с напредването на възрастта

Става ли по-добър сексът с напредването на възрастта

И ако да, какви са причините

"Направо е лудост да разбера, че на моята възраст сексът може да бъде толкова страстен и невероятен", казва русата изкусителка от Портланд, Орегон, пред Jam Press.

Хол, която години наред се е борила с наднормено теглото, е убедена с днешна дата, че дълбоката ѝ връзка с партньора, както и фокусът върху физическото и психическото здраве, са ѝ позволили да има най-задоволяващите интимни контакти именно в златната си възраст - и тази "умопомрачителна страст" е ключът към грациозното остаряване.

"Интимността, която споделям със съпруга си Дийн, с който сме заедно вече седем години, ме накара да изпитам онова дълбоко чувство на близост и сигурност. При това на толкова много нива, че сега се наслаждавам на многобройни оргазми всеки път, когато правим секс", споделя Хол.

И вярва, че сексът не трябва да свършва на определена възраст. "Това определено е един от най-пренебрегваните аспекти на живота", настоява тя.

Хол, която е и майка на две пораснали деца от първия си брак, се надява съветите ѝ да помогнат на зрелите жени да влязат в най-добрата форма в живота си, правейки и наслаждавайки се на итимността. Тя препоръчва на жените да работят за поддържане на мускулите и гъвкавостта си, като е убедена, че и двете могат да бъдат изградени на всяка възраст.

Хол вярва и, че работата ѝ във фитнеса ѝ е помогнало да се презареди психически, физически и емоционално след развода си. Съветва жените да поддържат и здравословно тегло и да се грижат за кожата си. Но и да не прекаляват с химията и козметичните интервенции.

"Освен това добре е да се излиза често сред природата, която съживява тялото, ума и духа си", казва още Хол, цитирана от New York Post.

И се надява да насърчи другите, които навлизат в "старческа възраст", да "откажат да позволят на всякакви стереотипи за остаряването да блокират желаните цели". Както и да бъдат "положителен модел за подражание за следващото поколение, като се идентифицират като здрав човек, независимо от възрастта."

Губят ли жените интерес към секса с годините

Губят ли жените интерес към секса с годините

Какво казва ново проучване

Затова Боби Хол постоянно споделя житейското си пътуване и опит в социалните медии, стремейки се така да помогне на хората да достигнат физическа, емоционална и сексуална кулминация. "Мисля, че няма значение каква е възрастта ни - ние, жените винаги искаме да се чувстваме привлекателни и желани", убедена е тя.