Въпреки че не е официално признат в Книгата с рекордите на Гинес, собственичката на кучето Ерис вярва, че то има най-дългата муцуна в света. Склонни сме да се съгласим с нея, след като разгледахме снимките в профила на кучето в Instagram.

Жителката на американския град Ричмънд в щата Вирджиния Лили Камбуриян е убедена, че нейната Ерис притежава най-дългата муцуна сред себеподобните си, тъй като тя е дълга цели 31 сантиметра, пише Daily Mail.

Лили Камбуриян взима да гледа животното от породата руска хрътка борзой на 23 юли 2018 г., когато то е съвсем малко кутре на няколко месеца. На 19 май 2020 г. хрътката навършва две години.

За тези почти две години, откакто е в дома ѝ, собственичката наблюдава, че горната част на муцуната на кучето ѝ не спира да расте. Заради необичайната дължина на носа си, хрътката успяла да се прочуе и в Instagram, където профилът на Ерис вече има над 177 хиляди последователи.

Кучетата от породата руска хрътка борзой са на 103-о място по популярност сред 192 породи кучета, изброени от Американския киноложки клуб през 2018 г. Лили и Ерис все още не са срещнали друг борзой лично, но се надяват, че ще имат тази възможност.

И въпреки че Лили все още не е проверила дали има друго куче от същата порода с толкова дълга муцуна, тя вярва, че има пълно основание Ерис да се превърне в официален носител на световен рекорд.