3 месеца. 26 жени. 1 Алек Младенов.

Ергенът 3 приключи снощи и остави горчив вкус в телевизионните зрители. А жените сред тях със сигурност са си легнали с мисълта дано никога да не им се случи да попаднат в подобна ситуация - не толкова пред камерите, колкото в реалния живот.

Какво спечели Валерия от Ергенът 3, когато загуби Алек

Какво спечели Валерия от Ергенът 3, когато загуби Алек

Щастлива и без годежен пръстен

Всичко започна приказно - много блясък, бални рокля, смях, въпроси за опознаване, първи трепети. В течение на времето се появиха леки конфликти и по-сериозни сблъсъци, а тези, с които Алек не успя да си "кликне", си хванаха самолета за България.

Ергенът успя да изгради имидж на перфектния мъж - честен, достоен и отговорен човек, който не само дамите в предаването биха искали за свой партньор. Друг е въпросът дали един мъж с толкова високи морални ценности би целувал наред десетки жени. Но... всичко в името на шоуто.

А до края на това шоу останаха само две - Магдалена и Надежда. Две красиви блондинки, всяка със своя чар и история. Колкото еднакви, толкова и различни. Изграждащи типажа, по който явно Алек има влечение - руси, по-възрастни и много магнетични. Двете имат и друго общо помежду си - че успяха да хлътнат по Алек и да видят в него мъжа, който заслужават в този момент. Да видят щастието си. И точно когато си помислиха, че са на една ръка разстоянието от него, усетиха силния шамар.

Той дойде в последните минути на последния епизод, но започна да се предусеща още с появата на майката на Младенов. Тази жена се оказа най-яркият и ключов женски образ в цялото предаване. Дойде и преобърна всичко. Най-вече представата, която всички имаха за сина й до този момент.

От доброто и усмихнато момче, което всяка жена иска, той се превърна в антигерой. В пример, който да сочим с пръст как не се прави. Правилата на предаването дават възможността накрая да не избере нито една от участничките. Но до последния момент всички бяхме с усещането, че това не е аварийният изход, през който ще си тръгне.

Да, може би би било достойно да се изправи пред Магдалена и Надежда и да им заяви, че не иска да нарани нито една и затова няма да избере другата. Но той дори това нямаше смелостта да направи.

Да оставиш две влюбени жени да чакат теб и годежния си пръстен, а накрая да им се появиш на видеостена с нелепи обяснения, че няма как да имаш чувства към две жени едновременно, защото любовта не функционира така, е най-голямото падение, на което беше способен. Или пък най-нелепият сценарий, който да накара младите момичета да спрат да вярват в любовта. Защото това, което се случи на двете финалисти, може да се случи на всяка - само без камерите и красивите рокли.

анкета

Кое предаване ви разочарова най-много?

Виж резултати

Ергенът 51.7%

Hell's Kitchen 4.4%

Dancing Stars 8.3%

Един за друг 4.6%

Като две капки вода 1.9%

Всички бяха абсурдни 29.2%

Особено ако е намесена и една майка - с твърда позиция, властна и мислеща доброто за сина си, но на цената на уважението към жените. Тя категорично изрази позицията си, че не вижда нито Маги, нито Надежда, като подходяща за него. Засегна и чувствителната тема за възрастта, репродуктивните проблеми и това да имаш "багаж" от предишна връзка.

И Алек, който бе категоричен, че нейното мнение няма как да повлияе на неговото решение, в крайна сметка направи това, което тя искаше - да не избере нито една от двете. И го направи без бой, защото, както каза майка му, вече е прекалено голям, за да го набие, и то пред хората.

Какво е истинската любов за Алек от Ергенът 3

Какво е истинската любов за Алек от Ергенът 3

Врял и кипял е вече

В края на "най-любовното" риалити да гледаш 15 минути как две влюбени жени с разбити сърца плачат от обида, огорчение и разбити мечти определено не беше финалът, който зрителите очакваха. Да, любовта не е само пеперуди в корема и романтични срещи, но дали наистина между тези 26 момичета в Ергенът 3 нямаше нито една достойна за сърцето на Алек. Или просто той избра да не слуша точно него.