Да изпъкнеш до утвърдени икони на стила като Мишел Обама, Дженифър Лопес и Лейди Гага е трудна задача. Но Ела Емхоф, доведената дъщеря на вицепрезидента Камала Харис, го направи.

Камала Харис, изборът й за вицепрезидент на САЩ и подкрепата, която получи от звездите

Камала Харис - жената, която обедини звездите

Исторически прецедент

В деня на стъпването в длъжност на новия президент на САЩ Джо Байдън тя успя да привлече вниманието към себе си.

Нейният тоалет и закачливото ѝ поведение пред камерата загатна за това, което студентката по дизайн в Parsons School of Design може да внесе в Белия дом през следващите четири години.

Ела Емхоф се появи на церемонията с карирано палто с бяла яка, красиво избродирано с мъниста и веднага се превърна в истинско модно откритие за публиката. Американските медии вече нарекоха 21-годишната Ела Емхоф новата икона на стила във Вашингтон.

Тя спечели аплодисментите още в момента, в който тръгна по стълбите на Капитолия заедно с брат си Коул. Междувременно писателят и редактор Евън Рос Кац коментира: "Украшения на раменете на палтото на Ела Емхоф? Мирише ми на икона на стила в процес на създаване."

Въпреки че първоначално потребителите в социалните мрежи предположиха, че бъдещата дизайнерка Емхоф сама е създала палтото, стана ясно, че то е дело на италианския лейбъл Miu Miu, дъщерно дружество на Prada.

За визията на Ела са се погрижили и известните стилисти Джил Линкълн и Джордан Джонсън, пише CNN. Тя беше допълнена от кръгли очила в стил Джон Ленън, черна маска за лице, кожени ръкавици и лента за глава от Loeffler Randall.

И въпреки че палтото първо привлече вниманието, роклята в цвят бордо на Batsheva също получи много похвали. Марката за дамско облекло е известна с това, че дава "модерно отражение" на традиционните американски стилове и елементи.

Аманда Горман, встъпването в длъжност на Джо Байдън и с какво поетесата влезе в историята на САЩ

Момичето, което влезе в историята на САЩ

Стихотворението на Аманда Горман я направи звезда

А ние продължаваме да следим Ела с интерес, защото това момиче има много какво да покаже.