На комедиантите винаги можем да разчитаме да ни оправят настроението. Дори и да е петък 13-и, каже ли ни някой от тях шега, денят веднага потръгва.

“Хленч”, Стивън Бъркоф, Живко Желязков, Дария Димитрова и новата премиера на Сцена Дерида

Когато страховете ни държат будни

“Хленч” показва наяве страха и терзанията ни

Може да ни звучи нестандартно, но е факт, че за живота на един комедиант дори вече е написана книга. Тя носи заглавието "Един кон влязъл в бар" и е на автора Давид Гросман, който с нея дори си спечелва награда "Ман Букър". И понеже книгата успява да привлече интереса на много хора, съдържанието ѝ сега е представено и в пиеса, режисирана от Душан Парижек.

Добрите новини за нас са, че на сцената на Народния театър ще можем да гледаме именно световния спектакъл, който е копродукция на Дойчес Театър от Берлин и Залцбургския фестивал и Бургтеатър от Виена. В ролята на комедианта Дов Гринщейн ще видим Самуел Финци, а в тази на Пиц - Катлийн Моргенайер.

Снимка 604666

Източник: Colibri / @Arno Declair

За главния герой в "Един кон влязъл в бар", Дов Гринщейн, освен че е комедиант, знаем, че е и провокатор. Той си има собствено шоу, в което е винаги готов да удовлетвори желанията на публиката. Една вечер обаче той излиза на сцената за последното си представление. Представление, което цели да е интимно, екстатично и в същото време да всява потрес и смут.

Снимка 604665

Източник: Colibri / @Arno Declair

Затова Дов Гринщейн става безмилостно прям и започва да разказва всякакви вицове - както тъпи и вулгарни, така и остроумни и безобидни. Сред историите за смях и щастливи сълзи обаче, както често се оказва, има и такива, които разкриват травмата и вината, която чувстваме.

“Представление и половина”, Стоян Радев и новата премиера в Театър "Българска армия"

Когато 14 актриси са болезнено искрени

Подготвили са ни “Представление и половина”

Представлението ще се играе в Народен театър "Иван Вазов" само два пъти - на 25 и 26 март, в присъствието на режисьора Душан Парижек. Билетите са вече в продажба, а цялата информация за постановката е тук.