В последните години излизат все повече и все по-добре оформени, и написани детски книги. По случай 1 юни събираме три такива, които могат да бъдат чудесен подарък за Деня на детето. И напомняме, че Пролетният базар на книгата стартира в понеделник, 30 май, пред НДК.

"Известна още като Шийла Велика"

Шийла е десетгодишна уверена и начетена млада дама. Тя, разбира се, има своите страхове - паяци, кучета, чудовища, вода, но прилежно ги пази в тайна.

Снимка 575550

Източник: Кръг

Докато семейството й не решава да прекара лятната ваканция извън Ню Йорк в провинцията, където Шийла ще трябва да се сблъска с всичките си страхове и няма да има извинения да ги отбягва. Книжката на Джуди Блум е втората на български език след "Фъстъчето е цар", преводът е на Зорница Христова, а илюстрациите - на Ина Христова.

Изд. Кръг, 16 лв.

"101 далматинци"

Класическият роман на Доуди Смит се появява в ново и много красиво издание тъкмо навреме за детския празник. Припомняме добре познатата история - един ден кутретата на далматинското семейство Мисис и Понго изчезват.

Снимка 575549

Източник: Рижко

Без стопаните им да подозират, кучетата се впускат на опасна мисия по спасяването на децата си, които са отвлечени от ужасяващата Злобара де Мон. На помощ обаче им се притичат и всички останали кучета в Англия.

Изд. Рижко, 17.90 лв.

"Имало едно мече"

Това е първата официално одобрена предистория на класиката на Алън Милн за Мечо Пух. Тя разказва за първата среща на момчето Кристофър Робин с мечето в един универсален магазин. Както и за последвалото им приятелство, запознанството с Прасчо и Йори, и приключенията на всички тях в Лондон.

Снимка 575551

Източник: Сиела

Там те посещават музея с динозаври, отскачат но зоологическата градина, запознават се с една мишка и научават нови неща всеки ден.

Изд. Сиела, 20 лв.