В една наистина вдъхновяваща история за любов и решителност, Джоузеф Уилямс преодолява привидно непреодолими трудности, за да открие не само любовта, но и трайна и неразривна връзка с една жена. Техният път, характеризиращ се с първоначална несигурност и препятствия, в крайна сметка завършва със стоплящ сърцето съюз през 2020 г.

Кърт Щайнер - мъжът, който може да направи 88 "жабки" във водата

Мъжът, който може да направи 88 "жабки" във водата

Един забележителен рекорд

Уилямс е роден с отофациален синдром, познат като долночелюстна хипоплазия, която представлява слабо, анормално развитие на долната челюст. В това състояние тя обикновено е по-къса и по-навътре от горната челюст, деформирана и изкривена, несиметрична.

Уилямс комуникира чрез езика на знаците и разчита на сонда за хранене поради увреждането си, което му пречи да говори или дъвче. Заболяването му го подлага цял живот на тормоз и изолация, докато не намира любовта на живота си. Въпреки критиките, двойката вече е щастливо женена и излиза от тези предизвикателства още по-силна.

Любовта, която споделя със съпругата си възражда самочувствието му след години на чувство за нищожност и го вдъхновява да обучава другите как да приемат живота, независимо от различията. Той страстно заявява: "Разбирам, че съм различен и че някои хора ще ме помислят за грозен и няма да ме приемат, но все пак съм човек, който има сърце, чувства и мозък. Към мен трябва да се отнасят с уважение, както към всеки друг."

Гари Търнър - мъжът с най-еластична кожа в света

Мъжът с най-еластична кожа в света

Един забележителен рекорд на Гинес

Джоузеф не обича да се взира прекалено в състоянието си и се радва, че вече се чувства доста по-независим, без да позволява състоянието му да го ограничава, както преди. Въпреки че преминава през предизвикателно преживяване, при което тялото му отхвръля лечението, включително присаждане на кост и кожа с реконструкция на челюстта, Уилямс се бори с проблеми със самочувствието в младостта, таейки притеснения относно живота в изолация.

През 2019 г. обаче пътят му се пресича с Ваня, която в крайна сметка става негова съпруга и най-голямата му подкрепа. В началото те са просто приятели, но по-късно това приятелство прераства в силна любовна история.

Дейви Бауер - мъжът, чийто живот бе спасен с гръдни импланти

Силиконовите импланти спасиха мъж от сигурна смърт

Когато лекарите имат нестандартни и гениални идеи

Когато Ваня за първи път среща Уилямс на работното си място, тя е любопитна да узнае какво му се е случило и се колебае да попита за състоянието му. В крайна сметка научава, когато Уилямс споделя с друг колега. С годините Джоузеф среща различни реакции, заради заболяването си, вариращи от любопитни погледи до хора, които бягат от страх.

Въпреки начина по който изглежда обаче Джоузеф и Ваня изграждат дълбока връзка. Това, което започва като приятелство, по-късно прераства в романтична връзка. И макар в началото да се чувства неудобно, с течение на времето тя "прегръща" идеята двамата да имат връзка. В момента двойката общува с помощта на приложение за преобразуване на текст и жестомимичен език. Когато майката на Ваня, Джанис, за първи път срещна Уилямс, тя първоначално е малко изненадана от избора на дъщеря си.

Titan и Сюлейман Дауд - момчето, което може би не е искало да бъде на борда на изчезналата подводница

Момчето, което може би не е искало да бъде на борда на Titan

Какви са версиите на неговата майка и леля

В момента обаче майката на Ваня споделя възхищението си, заявявайки пред Now I've Seen Everything: "Той е забележителен човек. Той прави неща, които повечето нормални мъже не правят. Той е трудолюбив, от една страна и е толкова внимателен към Ваня. Той се грижи за нея и я обича, както и тя него, което е най-важното."

И така въпреки първоначалните съмнения, Уилямс и Ваня се женят през 2020 г., получавайки подкрепа от нейните родители и неговите близки. И макар, че много хора не могат да разберат връзката им, тяхната непоколебима решителност и дълбока любов един към друг никога не са ги възпирали да преследват желанията си, демонстрирайки, че любовта побеждава всички трудности и надделява над всичко останало.