През 2013 г. американският фотограф Сандро Милър решава да осъществи един специален проект. С него той отдава почит на авторите, които повлияват на собствената му кариера. Избира 35 фотографии, които да възпроизведе.

Сред тях са снимката на Ървинг Пен, показваща свития в ъгъла Труман Капоти, Мерилин Монро от Бърт Стърн, образът на мигрантката с деца, уловен от Доротея Ланг, иконичната снимка на Джон Ленън и Йоко Оно от Ани Лейбовиц, класическата фотография на Даян Арбъс на момчето с играчка ръчна граната и др.

За да осъществи идеята си, Сандро Милър се свързва с Джон Малкович, който веднага се съгласява да участва. А как точно? Като застане пред обектива на Сандро Милър, за да пресъздаде най-емблематичните образи във фотографията от XX и XXI век в серията "Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията".

Снимка 605717

Източник: 8pm

Изложбата включва 61 цветни и черно бели фотографии, в които Джон Малкович се превъплъщава в образите на известни личности - от Мерилин Монро и Че Гевара до Алберт Айнщайн и Салвадор Дали. 

Снимка 605718

Източник: 8pm

А за наша голям радост от 17 февруари до 30 април в "Квадрат 500" ни дава възможността да посетим изложбата. Изложба, в която главната роля, точно като в представленията "В самотата на памуковите полета", "играе" самият Джон Малкович. С тази разлика обаче, че билетите не са по 400 лв., а само по 10 лв., докато за ученици, студенти и пенсионери е само 5 лв.

Сандро Милър

Източник: 8pm

Сандро Милър

Сандро Милър e американски фотограф, двукратен носител на международната награда за фотография на фондация Lucie. През 2014 е удостоен за постиженията му в областта на фотографията, като редица професионални конкурси нареждат Милър сред 200-те най-добри рекламни фотографи в света.