Декември официално настъпи и коледното настроение вече трудно може да ни подмине. С него ръка за ръка вървят и коледните филми, които са просто неизменна част от цялата картинка.

"Сам вкъщи", Джо Пеши, Маколи Кълкин и любопитни неща, които не знаехме за филма

Любопитни факти за "Сам вкъщи"

"Весела Коледа, мръсно животно"

Една от класиките са първите два филма за "Сам вкъщи", които родните телевизии неуморно включват в програмите си за декември всяка година. Може и да има хора, на които им е писнало да гледат как Кевин устройва най-различни капани на смотаните бандити Хари и Мърв, но на нас определено не ни е. Просто защото пада голямо забавление с коледен привкус.

Но се оказва, че за да ни е толкова забавно години наред, Джо Пеши, който влиза в ролята на Хари, доста се е поизпотил. От интервю на Пеши за People по случай 30-годишнината от пускането на "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" разбираме, че снимките на филма не са били шега работа.

79-годишният актьор признава, че ролята му във филма е била доста изискваща физически заради типа хумор в нея и многото каскади. Една от тях го е оставила с наранявания. Джо Пеши споделя, че сцената, в която шапката му бива подпалена, му е коствала сериозни изгаряния в областта на главата.

Но актьорът признава, че е използвал дубльор за по-трудните и опасни каскади, които и в двата филма не са никак малко. Относно Маколи Кълкин Пеши казва, че е бил сладко дете и доста голям професионалист за възрастта си. Но той съвсем целенасочено е избягвал контакт с него извън снимачната площадка, че и на нея.

Идеята на носителя на Оскар е била на екран да не проличи, че двамата са в приятелски отношения, защото героите им се мразят. Джо Пеши смята, че в момента трудно би могъл да се достигне до успеха на първите два филма, просто защото те трудно могат да бъдат повторени, а и много неща са се променили за 30 години.