Джесика Частейн определено е в зенита на кариерата си. В последните няколко години тя направи поредица от наистина силни роли. Дори не знаем коя от тях да споменем по-напред - дали римейка на "Сцени от един семеен живот", базираният на истинска история The Good Nurse или пък последния й сериал George & Tammy.

The Good Nurse, Джесика Частейн, Еди Редмайн и първи кадри от филма по действителна история

Джесика Частейн срещу сериен убиец в The Good Nurse

Филмът на Тобиас Линдхолм е по истинска история

Последният разказва реалната история на кънтри звездата Тами Уинет. The Good Nurse също е базиран на реални събития, преди няколко години гледахме Частейн в "Принцесата на покера", който също беше базиран на реално случили се неща.

Явно актрисата, която вече има Оскар над камината си, е доста добра в претворяването на истински истории. И точно такава ни очаква и в The Savant. Проектът е още в съвсем начална фаза от развитието си, но вече ни побиват тръпки.

Защото героинята на Джесика Частейн е базирана на материал на Cosmopolitan, който разказва за топ секретна разследваща с кодово име К, която проследява потенциално опасни престъпници по поведението им онлайн.

К има десетки случаи, при които е предотвратила терористични актове, масови стрелби и убийства на жени само с помощта на това, че месеци наред следи и анализира интернет поведението на хора, които е идентифицирала като рискови.

The Savant се очаква да се състои от осем епизода и е продукция на Apple. В продукцията ще се включи Мелиса Джеймс Гибсън, която стои зад "Анатомия на един скандал", а Джесика Частейн ще бъде и изпълнителен продуцент, съобщават от Deadline.