Втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) е вече тук и феновете както на сериала, така и на книгите на Джордж Р.Р. Мартин са в екстаз.

"Домът на дракона" ще бъде още по-грандиозен и с повече дракони

"Домът на дракона" ще бъде още по-грандиозен и с повече дракони

Ето какво ни очаква във втория сезон на сериала

Още с първи епизод ни бе показано, че сезонът може и да е с два епизода по-кратък, но определено няма да съжаляваме за това. В по-голямата част от него видяхме какво се случва от двете страни на барикадата след бурната развръзка на първи сезон и смъртта на принц Люцерис, вторият син на Ренира.

Война ще има и тя е неизбежна, а финалът на първи епизод на втори сезон само зададе тон за нея. Оказва се обаче, че има една съществена разлика между това, което пише в книгата на Джордж Р.Р. Мартин, и пресъздаденото в "Домът на дракона".

Следват сюжетни разкрития за втори сезон, така че всеки, който не е гледал първи епизод, може да спре с четенето тук.

Смъртта на принц Люцерис оставя Ренира потънала в скръб и единственото нещо, което иска, е да си отмъсти. Преди обаче да бъдат намесени и огнедишащите дракони, Демън решава да действа на своя глава.

Както видяхме в епизода, той се промъкна в Кралски чертог и подкупи правилните хора, които да изпълнят волята му - да убият Емонд Таргариен, най-малкия син на Алисент Хайтауър и брат на крал Егон, който е отговорен за смъртта на Люцерис.

"Домът на дракона" (House of the Dragon) ще има и трети сезон

Добрата новина за феновете на "Домът на дракона"

Още преди да сме видели втори

Когато обаче не успяват да открият Емонд, наемниците взимат главата (буквално) на малкия принц Джахерис, наследникът на Егон. Оказва се обаче, че не точно така е според "Огън и кръв" (изд. Бард, 29.99 лв.), книгата на Мартин за дома Таргариен, по която се прави сериалът. Да, там Джехаерис наистина намира смъртта си, но всичко, довело до нея, е по-различно.

Всъщност, разликите със сериала са няколко. Първата е, че смъртта на Емонд не е поръчвана. Втората е, че не се знае дали лично Демън стои зад случилото се.

В книгата се казва, че е била дадена заповедта "око за око, син за син", което означава, че не Емонд е бил мишената, както е в сериала, а един от синовете на Егон.

Също така в "Огън и кръв" убийството се случва в покоите на Алисент, която е ползвана като примамка за Хелена и децата ѝ.

И още: когато Хелена трябва да избира кой син да умре, като тя посочва най-малкия - Мелор, но убийците въпреки това отнемат живота на Джахерис.

Какво да очакваме от втори сезон на "Домът на дракона"

Какво да очакваме от втори сезон на "Домът на дракона"

Два епизода по-малко, но с две мащабни и зрелищни битки

По въпроса с разликите и какво ги е наложила, шоурънърът на "Домът на дракона" Райън Кондал казва, че едно от предизвикателствата в адаптирането на книгата в сериал е бил умишлено противоречивия разказ, в който има няколко гледни точки и те не съвпадат. И за да изчистят това, сценаристите са решили да направят именно тази промяна, пише Variety.