SPAM Studios е едно от малкото арт сдружения за независимо изкуство у нас, но е факт, че за четирите години откакто съществува, вече има утвърдени няколко заглавия в афиша си, които са отличени с родни и международни награди. С началото на новия театрален сезон SPAM Studios отбелязва и петия си рожден ден, като по този повод подарява на зрителите ново представление.

“Момчетата и гръдът” с Александър Кадиев и Мартина Тодорова с премиера в Малък градски театър “Зад Канала”

Загубата, тъгата и обичта на Сашо Кадиев

Какво ново около актьора след напускането на “Преди обед”

Озаглавеното "Докато смъртта ме раздели" ще бъде поставено на театралната сцена у нас за първи път, но още през 2004 г. печели награда "Пулицър" за най-добра пиеса. Текстът е на американския автор Дъг Райт.

Постановката е документален моноспектакъл, който разказва за живота на немската антикварка Шарлоте фон Малсдорф, родена като Лотар Берфелде, която като малка убива баща си и оцелява в нацистка Германия и комунистическия режим в Източен Берлин като травестит.

Снимка 635192

Източник: Spam Studios / фотография Стефан Здравески

За "Докато смъртта ме раздели" режисьорката Надя Панчева издава, че най-вълнуващото е темата за умението на човек да устои, а не просто да оцелее. "Шарлоте фон Малсдорф ни учи на това да съхраним себе си въпреки жестокостта, с която социалните или политически присъствия ни затискат. Учи ни на това да съхраняваме непреходното в условия на постоянна преходност и смяна на режими, лидери, социални табута", допълва още Надя Панчева.

Снимка 635193

Източник: Spam Studios / фотография Стефан Здравески

За главната роля тя избира актьора Димитър Ангелов след дълъг кастинг, за който кандидатите е трябвало да владеят перфектен английски и немски език. Димитър Ангелов е бил ученик на Малин Кръстев и освен в театъра, вече има роли и в киното, а освен това се занимава активно и с озвучаване. "Докато смъртта ме раздели" обаче е първият му моноспектакъл.

Снимка 635191

Източник: Spam Studios / фотография Стефан Здравески

Преводът на текста на пиесата е поверен на Любов Костова, преводът на заглавието на Стайко Мурджев. Асистент режисьор е Лилия Нова, сценографията и костюмите са дело на Илина Грозева, а за звуковата среда са отговорни Георги Георгиев - Антика и Мария Радева.

“Малки негодници” с Георги Гоцин и Владислав Стоименов с премиера в Младежки театър “Николай Бинев”

Сексуалните проблеми на двама “Малки негодници”

Когато нелепата случайност роди комедия

Премиерата на "Докато смъртта ме раздели" е на 1 октомври от 19:30 ч. на Сцена Дерида, а още информация за представлението има тук.