През последните почти 15 години Marvel показаха, че супергероите могат да бъдат дори по-голяма златна кокошка, отколкото някой си е мислел преди това.

Batgirl, Waner Bros. и решението на компанията да се откаже от филма за Батгърл

Филмът за 90 милиона, който няма да види бял свят

Интересното решение на Waner Bros. за Batgirl

За тези години те се отличаваха от големите си конкуренти от DC с това, че правеха дългосрочни планове и структурираха филмите си. Също така ги обвързваха помежду им.

През всички тези години от DC не са стояли със скръстени ръце и инвестираха в нови филми. Но успехите им бяха далеч от тези на Marvel. През последните няколко години се забелязва лека промяна в подхода, а със сливането на Warner Bros. и Discovery може тя да не е толкова лека.

Дейвид Заслав

Източник: GettyImages

Дейвид Заслав

Дейвид Заслав вече ръководи парада и започна да взима тежки решение. Като това студиото да се откаже от филма за Батгърл, за който са похарчили около 90 милиона долара, защото просто не е достатъчно добър за голям екран.

От The Hollywood Reporter разбираме, че по време на среща с акционерите Заслав е заявил, че всички в Warner Bros и Discovery се вълнуват за предстоящите филми на DC - "Черния Адам", "Шазам! Яростта на боговете" и The Flash.

Но въпреки това ще направят тотална реконструкция на системата си. И така ще има екип, който да се концентрира изцяло върху DC и супергероите. Дейвид Заслав дори твърди, че ще има 10-годишен план, който да бъде следван.

Изпълнителният директор дори е направил сравнение със структурата на Marvel, която Кевин Файги и Боб Айгър са превърнали в работеща за Marvel. Като вярва, че за DC може да се създаде нещо подобно, което да е дори по-добро и устойчиво.

"Няма да разпространяваме нито един филм, преди да е напълно готов. ... DC е нещо, което можем да направим още по-добро", допълва Заслав. Той също така е затвърдил, че студиото ще се концентрира изцяло върху пускането на големите филми по кината. Като не изключва някои от тях да се появят в стрийминг платформата по-рано от други.

"Шазам! Яростта на боговете", Закари Леви, Хелън Мирън, Луси Лиу, Comic Con в Сан Диего и първи трейлър на филма

Шазам ще си навлече яростта на боговете

Ето какво ни подсказва трейлърът на "Шазам! Яростта на боговете"

От The Hollywood Reporter припомнят, че преди пандемията кината изискваха ексклузивен прозорец от между 74 и 90 дни, през които студията нямаха право да разпространяват филмите си другаде. Но това се промени, а в момента Universal дори са сключили сделка с големите вериги, че ако даде филм спечели по-малко от 50 милиона долара при дебюта си, могат да го пуснат за стрийминг след две или три седмици.