Това, което харесваме на времето, в което живеем, е, че всеки има свободата да бъде какъвто поиска и да прави каквото го влече.

Дуейн Джонсън, Дани Гарсия, Athleticon и спортното събитие, което двамата организират

Какво подготвят заедно Скалата и бившата му жена

Дваме бъбрек, за да отидем на Athleticon

Еманципацията не е от вчера, нито от онзи ден. Но днес все повече жени в този, по презумпция, мъжки свят доказват, че могат да се справят и по-добре от силния пол в много неща. И тенденцията няма как да не ни радва.

Дани Гарсия е един от примерите на нашето съвремие за това как една жена може да успее в кариерата въпреки трудностите, които животът ѝ поднася. А основаването на компании, някои от които седят зад някои от най-касовите филми днес, е само едната част от уменията на тази изключителна жена. Втората е решението ѝ да преследва своята мечта - бодибилдинга.

Дани Гарсия е родена през 1968 г. в Маями, Флорида. Дъщеря на имигранти от Куба, тя не е имала детство, изпълнено с много хубави моменти, защото като малка е била тормозена от връстниците си.

Сред причините - типично по детски, са, че името ѝ е момчешко и че е била прекалено слаба за момиче. И понеже не е била от децата, които се социализират лесно, проблемите с връстниците ѝ се задълбочават. Дани Гарсия обаче бързо научава един от най-важните уроци в живота - да не допуска мнението на другите да ѝ влияе.

Може и да не е била от най-популярните деца в училище, но когато е в колежа, Дани се среща с един симпатяга, с когото впоследствие ще създаде семейство. По онова време той е бил познат само като Дуейн Джонсън и също е произлизал от семейство с проблеми.

Връзката им преминава през много трудности, защото в даден момент от живота си Джонсън е бил напълно разорен. В първите години на връзката им родителите на Гарсия не са одобрявали Скалата, защото е наполовина чернокож. Според The List, това е причината той да се запознае с тях цели шест години, след като двамата са започнали да излизат.

Любовта им обаче устоява на тези премеждия и през 1997 г. двамата се женят. През 2001 г. се ражда дъщеря им Симон. И макар семейният им живот да не трае кой знае колко дълго - Дуейн Джонсън и Дани Гарсия се развеждат през 2008 г., до ден днешен те поддържат изключително близки отношения.

А Дани Гарсия е от хората, които вземат това, което пожелаят. Един от примерите е, че няколко години след като е завършила университета в Маями със специалност Маркетинг и финанси, става вицепрезидент на инвестиционната компания, в която е започнала работа.

В момента Гарсия e изпълнителен директор на The Garcia Companies, част от които са трите подразделения на Seven Bucks Productions и CAVA. Тя и брат ѝ Хирам Гарсия пък имат важна роля в изграждането на образа на Скалата - такъв, какъвто го познаваме днес.

Всичко дотук може и да звучи като напълно достатъчно за всеки човек, но не и за Дани Гарсия. Защото през последните няколко години тя се захваща сериозно с нещо съвсем различно.

Гарсия е спортувала през целия си живот, но никога професионално. Първото ѝ състезание като бодибилдър е, когато тя е на 40 години. Неин личен треньор е настоящият ѝ съпруг и треньо и на Скалата - Дейв Риензи. А с годините Дани тренира неуморно, за да бъде по-близо до мечтата си - да участва в най-големия и значим турнир за бодибилдъри Ms. Olympia.

Преди няколко седмици тя направи пореден опит да се класира за състезанието, вземайки участие в турнира Rising Phoenix Wings of Strength. Той дава класира победителя директно за Ms. Olympia. 

За жалост на Гарсия мечтата ѝ ще трябва да почака още малко, защото се класира на 16-о място. Въпреки незадоволителното класиране, тя е положила много усилия. Пред Forbes споделя, че подготовката ѝ е била много сериозна - хранила се е по седем пъти на ден, а менюто ѝ е включвало храни, които понижават подкожните мазнини.

Всеки ден е тренирала по четири пъти. Три от тях са били отдадени изцяло на кардиото, а четвъртата - с тежести. В бодибилдинга обаче позите и хореографията също са много важни, ето защо Гарсия е отделяла доста време и на този аспект от подготовката си.

Ектор Бейерин и как един футболист може да бъде веган, влогър и манекен

Близък план: Ектор Бейерин

Футболистът е живото доказателство, че няма невъзможни неща

Днес Дани Гарсия смята, че жените могат всичко. Те са истински добри в мултитаскинга, нищо че много често биват подценявани. Именно като знае това, Гарсия отдавна е  решила да дава повече шанс именно на жените. Всички те са добре дошли в нейните компании, където имат възможност и на практика да изявят своите творчески способности и потенциал.