Макар да го изгледахме още преди година, наградите Еми ни припомниха отново "Дамски гамбит" - един от най-успешните лимитирани сериали на Netflix. Точно в тази категория той се сдоби със статуетка, а въпросът за негово продължение отново беше повдигнат.

Скот Франк (вляво) с Аня Тейлър-Джой

Източник: GettyImages

Скот Франк (вляво) с Аня Тейлър-Джой

Скот Франк - режисьорът му и изпълнителен продуцент, който се сдоби и с персонална Еми статуетка за режисура на лимитиран сериал, даде кратък отговор.

"Знам, че сме разказали историята, която искахме да разкажем. Притеснявам се - направо съм ужасен, че ако се опитаме да разкажем още нещо, ще развалим всичко", казва Франк пред Deadline.

Снимка 534307

Източник: Кръг

Той обаче допълва, че с другия изпълнителен продуцент Уилям Хорбърг и, най-вече, с голямата звезда на "Дамски гамбит" Аня Тейлър-Джой ще работят отново заедно.

Furiosa, Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт, Яя Абдул-Матийн II и актьорите, които ще участват в предисторията на "Лудият Макс: Пътят на яростта"

Аня Тейлър-Джой заменя Чарлийз Терон

Крис Хемсуърт и Яя Абдул-Матийн II ще правят компания на актрисата във Furiosa

"Абсолютно сигурно", допълва 25-годишната Тейлър Джой. Тя може да се чувства лично отговорна за това, че вдъхнови милиони момичета и млади жени по света да играят шах - "Дамски гамбит" е най-гледаният сериал на Netflix, достигнал до 62 милиона домакинства.