Кино зрителите все още се вълнуват от "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии", а ето че Франсис Лорнъс вече се е заел със следващ проект. Който съвсем не е случаен - режисьорът се е захванал с книга на Стивън Кинг.

"Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" с Рейчъл Зеглър и Том Блайт - какво да очакваме от филма на Франсис Лорънс

Какво да очакваме от "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии"

Предисторията на "Игрите на глада"

Лорънс се готви да екранизира "Дългата разходка" - дистопичният роман на майстора на ужаса от 1979 г. И сме убедени, че именно той е правилният режисьор за подобна продукция.

Целият проект е вследствие на факта, че Lionsgate, които стоят зад филмите на Лорънс от поредицата "Игрите на глада", се сдоби с правата на The Long Walk. Преди това те бяха при New Line, а евентуалната екранизация трябваше да е дело на Андре Овредал.

"Когато си се радвал на успешна творческа колаборация, каквато имахме с Франсис, нямаш търпение да повториш преживяването при всяка възможност", коментира Джо Дрейк от Lionsgate пред Deadline.

"Дългата разходка" е публикуван от Стивън Кинг първоначално под псевдонима Ричард Бакман. Историята разказва за провеждано всяка година състезание, в което участват 100 момчета в тийнейджърска възраст. Победителят е само един, а останалите умират.