Киното, като всички други изкуства, винаги се опитва не само да следва тенденции, но и да предизвиква всички сетива. Ето защо всяка година виждаме най-различни филми.

Някои от тези филми са очаквано добри, други очаквано лоши, а има и немалко изненади. Честно казано, към момента не знаем към кои да причислим Cocaine Bear. Но трейлърът на филма определено загатва, че трябва да към онези, от които не знаем какво да очакваме.

Причината е доста проста - сюжетът се върти около надрусана мечка. Това е буквално казано, и си е точно така, защото виждаме какво се случва, когато една огромна черна мечка докопа кокаин и ѝ стане... хубаво.

Трейлърът ни показва как кокаинът действа на въпросната мечка по особен начин и я прави изключително агресивна, а последиците за хората около нея са смъртоносни. Интересното е, че Cocaine Bear е базиран на съвсем истинска история.

Е, в действителността последствията не са толкова кървави, колкото трейлърът ни загатва. Всъщност през 1985 г. осъден контрабандист разтоварва чанта с кокаин над Северна Джорджия, но тя изчезва и попада в лапите на близо 200-килограмова мечка. Три месеца по-късно мечката бива намерена до около 40 пластмасови контейнера с наркотика.

Cocaine Bear е по кината от 24 февруари 2023 г.