В последно време Tik Tоk успя да се превърне в най-актуалната социална мрежа, най-вече при по-младите интернет потребители. Там една песен може да стане световен хит за броени часове, а всеки може да се превърне в истинска звезда.

Пример за това е 16-годишната Чарли Д'Амелио - една обикновена тинейджърка, която първо стана хит в Instagram и YouTube, а преди дни успя да стане и истинската кралица на Tik Tok.

В неделя, 22 ноември, тя стана най-следваният човек в социалната мрежа, след като закръгли броя на последователите си на цели 100 милиона. А само ден по-рано Д'Амелио публикува в YouTube видео, в което заедно със своето семейства благодари, че има 99 милиона фенове. Как точно се събира още милион само за денонощие, остава загадка...

Разбира се, не липсват съмнения дали тиктокърката игра честно, но настроението към нея си остава предимно положително. Сега Д'Амелио оставя зад гърба си със сериозна разлика останалите двама създатели на съдържанието, които имат над 50 милиона последователи. А нейните са два пъти повече от тези на Уил Смит, три пъти повече от на Дуейн Джонсън и пет пъти повече от на Кайли Дженър и Ариана Гранде.

Звездата на Tik Tok започва да качва кратки видеа в профила си през май 2019 г., като трупа популярност с най-хитовия тип клипчета в тази социална мрежа - с танци на популярни песни. А точно преди година тя има едва шест милиона последователи. Само за сравнение - на първата YouTube звезда със 100 милиона последователи й трябват цели 14 години, за да постигне този рекорд.

Гордън Рамзи, Tik Tok и 60-секундните клипове за готвене

Поредните милиони за готвенето на Гордън Рамзи

Ще го гледаме ли и в Tik Tok

Тъй като приходите от огромния брой гледания там не са никак задоволителни, Чарли се ориентира и към други начини за печалба, като дори наскоро обяви и че е сключила договор за издаване на книга. Междувременно печели добри суми от реклами и спонсорства. А демострациите на нея и семейството й на охолен живот успяват да й навлекат сериозни критки, предава The Verge.