Всеки фен знае, че във футбола има отбори, които просто са много симпатични, без да са някакви хегемони в първенствата си.

Болтън Уондърърс и нежеланието на английския отбор да си партнира с хазартни компании

Отборът, който не иска да има нищо общо със залаганията

Болтън Уондърърс дават доста рядък в днешно време пример

Брентфорд е точно такъв пример. До миналия сезон пчеличките, както е известен отборът, играеха в Чемпиъншип - втората по сила лига в Англия. Като към момента се представят сравнително добре за новобранец във Висшата лига.

По принцип Брентфорд са симпатични, защото не разполагат с голям бюджет, а разчитат на това да налагат и развиват млади играчи, които в последствие продават за много повече пари. Феновете на клуба могат да бъдат дори още по-доволни от политиката на клуба за следващия сезон.

Пчеличките обявиха, че няма да следват добре познатата практика за всеки нов сезон да се пуска нов екип и за сезон 2022/23 г. те ще играят със сегашния. Причината да вземат това решение е, че според тях футболът трябва да бъде по-устойчив и да не натоварва феновете излишно.

NBCUniversal, Висшата лига на Англия и сделката за милиарди, която беше сключена

Колко милиарда платиха американците за Висшата лига

Парите купуват всичко

А покупката на нов екип всеки сезон определено е разход, който дразни всеки фен. От клуба са разговаряли с феновете и са получили обратната връзка, че за тях би било най-добре от финансова гледна точка, ако екипите се сменят поне през две години.

От друга страна, Брентфорд мисля, че по с този си ход ще помогнат на околната среда, а и дават да се разбере, че заедно с Umbro, които са доставчикът им на екипировка, ще работят в насока производството на екипите да бъде възможно най-устойчиво.