През 1993 г. австралийски пожарникари се включват в една специална инициатива. Те се снимат за първото издание на календар, приходите от който даряват за благотворителност.

Ето как еднократното решение се превръща в традиция и всяка година - от 1993 г. насам,  различни австралийски пожарникари събличат тениските си и участват в каузата.

За 27 години приходите от продажбата на тези календари надхвърлят 3 милиона долара. Всички те са дарени за различни благотворителни каузи.

Календарът на австралийските пожарникари за 2020 г. ще се състои от шест отделни издания, като пет от тях ще бъдат с животни. 

Момчетата позират голи до кръста с различни животни - котки, кучета, коне, прасета, агнета, коали, папагали и т.н. И да, не можем да отречем, че гледката е повече от приятна.

А мъжете позират с животни, защото тази година по-голямата част от приходите от календарите ще бъдат дадени на няколко малки благотворителни организации, посветили се на опазването на животните в Австралия.

Няма съмнение, че инициативата на момчетата е много благородна, но не можем да отречем колко ни допада и крайният резултат.

Календарите в пълния им блясък могат да бъдат разгледани тук.