Роденият в Тексас, САЩ Алфред Блашке, по прякор Ал, е истинско доказателство, че когато човек наистина иска да осъществи нещо, никога не е късно. За първи път той скача с парашут навръх 100-тния си рожден ден. Три години по-късно го прави отново и този път чупи световния рекорд на Гинес за най-възрастен човек, скочил с парашут в тандем.

Ал Блашки - 103-годишният американец, който скочи с парашут и подобри рекорд на Гинес

Да скочиш с парашут на 103 години

За адреналина няма възраст

Екстремното преживяване го изкачва на над четири километра височина, където Алфред скача от самолет и така отпразнува завършването на внуците си близнаци от колеж.

"Това беше моята мечта. Никога не съм мислил, че ще съм жив толкова дълго", сподели Ал тогава.

През 2022 г. обаче рекордът му е отнет от шведка на име Рут Линея Ингегард Ларсон, която на 103 години и 259 дни. Не минава много време и Алфред Блашке успява да си върне титлата за най-възрастен човек, скочил с парашут в тандем.

По-рано този месец рекордът му отново е признат от Световните рекорди на Гинес. Към днешна дата американецът е на почти 107 години, пише в сайта им.

Любопитното този път е, че заедно с него в тандем е скочил не кой да е, а губернаторът на Тексас - Грег Абът, който се е съгласил на идеята, след като двамата са се срещнали през 2020 г.

Последният опит за скок на Алфред Блашке е трябвало да бъде отменен четири пъти преди да се осъществи, заради проблеми в графиците и неподходящи атмосферни условия. В деня на скока за рекорд обаче американецът е бил подкрепен от всичките си деца и внуци.

След успешното си приземяване, той се е ръкувал с губернатор Абът и са се поздравили взаимно.

Ким Емънс-Нор - 84-годишната жена, която е напът да направи 1000 скока с парашут

84-годишната жена, която е напът да направи 1000 скока с парашут

Когато целият ти живот е едно екстремно преживяване

"Ако мислите, че не можете, просто се подценявате. Всеки е по-способен, отколкото си мисли. Просто трябва да вземете решение да опитате", казва Алфред Блашке.