Филмите за "Хари Потър" си остават сред най-харесваните от началото на десетилетието и продължават да се гледат дори години след излизането и на последния от поредицата.

“Хари Потър”, Даниел Радклиф и ще играе ли актьорът отново във фимите

Ще изиграе ли Даниел Радклиф отново Хари Потър

Никога не казвай никога

Затова, съвсем естествено е киноманите все още да се вълнуват от новините, които излизат и до днес, свързани с филмите.

Последно научихме, че актьорът Алън Рикман, който влезе в ролята на професор Снейп, е имал личен дневник, в който е споделял и доста неща, свързани с участието си в "Хари Потър".

Любопитно за записките е, че обхващат цели 25 години от живота на актьора и дори ще бъдат публикувани в книга. Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman се очаква да излезе на 4 октомври.

Именно от дневника на Алън Рикман разбираме за желанието му да напусне "Хари Потър" и то още през 2002 г., само месец след като е излязъл едва вторият филм от поредицата - "Хари Потър и стаята на тайните". Оказва се, че цялата продукция за малко не остава без един от най-добрите си актьори, на когото на всичко отгоре е поверена една от най-важните роли. Причината за това обаче звучи сериозна.

Алън Рикман е бил болен от рак на простата, от който е трябвало да се лукава. Чак през 2006 г. той е бил изписан от болницата. Тогава вече по кината се е въртял "Хари Потър и Орденът на феникса", петият филм.

Снимка 589059

Източник: GettyImages

През всички тези години, докато е снимал филмите, Алън Рикман очевидно е преминавал през лечение и вероятно изобщо не му е било лесно да продължи с работните си ангажименти. Въпреки това обаче издържа и до последния филм, в който е предвидено да участва. Сили, за да продължи, явно му дава личната му отдаденост към проекта.

Какво още разкриват записките от дневника на Алън Рикман, ще можем да разберем благодарение на издателската къща Canongate, която се захваща с реализацията им като книга. Засега знаем, че ще можем да прочетем много вълнуващи истории, свързани с кариерата на актьора, включително и участието му в "Хари Потър".

Тимъти Шаламе, Мат Деймън, Сали Фийлд, Харисън Форд, Даниел Радклиф - актьори, които съжаляват за най-известните си роли

Актьорите, които съжаляват за най-известните си роли

Само ако можеха да забравят, че са ги изиграли

Освен това дневникът разкрива и какъв е Алън Рикманизвън киното - с чувството му за хумор, острата наблюдателност и отдадеността към изкуството, пише Entertainment Weekly.