Петъчната ни музикална селекция тази седмица започва с наши любимци. Американските метъл легенди Metallica споделиха заглавното парче от предстоящия си 12 студиен албум - 72 Seasons, който ще излезе на 14 април тази година.

Албумът ще съдържа 12 парчета с общо времетраене от 77 минути и е продуциран от Грег Фиделман, заедно с Джеймс Хетфилд и Ларс Улрих. Това ще бъде първи дългосвирещ албум с нов материал на Metallica oт 2016 г. насам, когато излезе Hardwired... To Self-Destruct.

Продължаваме с Fall Out Boy, които преди броени дни издадоха своя осми студиен албум So Much (For) Stardust.

Групата пусна и музикалния видеоклип за чисто новото парче "Hold Me Like a Grudge" - продължението на "This Ain't A Scene (It's an Arms Race)" и третото в трилогията на музикалните видеа на Fall Out Boy, които започват с "Dance Dance".

"Създаването на Paragon беше пътуване само по себе си. Смях се, плаках, пях от сърце. Но най-важното е, че научих толкова много за себе си като артист и като човек. Този албум е отражение на този растеж и сила и се надявам да резонира и с вас" сподели вокалистката на финландската симфоник метъл банда Nightwish - Флоор Янсен по повод излизането на дебютния ѝ соло албум преди броени дни.

Той включва 10 парчета, а част от тях бяха вече издадени като отделни сингли. Това са Fire", "Storm", "Invincible", и "Daydream".

Сменяме стила, за да чуем Чарли Пут, който обединява сили с Dan + Shay за новата им песен "That's Not How This Works". Известен с това, че споделя творческия си процес със своите над 21 милиона последователи в TikTok, Пут представи парчето с тийзъри на своя късометражен филм с участието на Сабрина Карпентър, пуснат по-рано тази седмица, докато феновете гадаеха кои са сътрудниците му.

"That"s Not How This Works" започва с нежните соло вокали на Пут, придружени само от акомпанимента на пианото му, разказвайки историята на една връзка в нейния край.

Българката Танита Янкова и група VESNA, които представят Чехия на Евровизия 2023 г.

Момичето, заради което да гласуваме на Евровизия тази година

Танита Янкова от VESNA за участието си в чешката група и за песента "My Sister's Crown"

Завършваме на гребена на испанската вълна, за да чуем един от най-желаните сред дамите (и не само) латино изпълнители - Малума.

Макар музиката, която прави да не ни е особено по вкуса, не можем да отречем две неща. Едното е, че регетонът е в стихията си, а другото - Малума е страхотно популярен. Затова нека си сипем няколко "Copas" (в превод "чаши", "питиета") и купонът да започва.