Музикалната селекция тази седмица започваме с нещо ново от страхотния блус рок китарист Гари Кларк Джуниър.

За Гари Кларк, израснал в Тексас, расизмът е част от ежедневието. Това е нещо, за което той рядко пее в творчеството си, тъй като се превърна в един от най-големите китаристи в света, подкрепян от всички - от Ерик Клептън до Барак Обама. Но изборите през 2016 г. и последващата политика на президента Доналд Тръмп промениха това. Затова и новата му песен "This Land" е едно много силно обвинение в съвременния расизъм.

След Гари Кларк Джуниър Джуниър идва ред на Сам Смит и Нормани, които пуснаха "Dancing With a Stranger" - чувствено поп парче със силно ритъм енд блус влияние.

Колаборацията между двамата артисти е в резултат от случайна среща в звукозаписно студио в Лос Анжелис. Докато Сам Смит записва песента, Нормани е в съседното студио за подготовката на предстоящия си солов албум. На Сам Смит понтанно му хрумва да покани и да реализират парчето като дует.

Продължаваме с още един член на Fifth Harmony, която също пусна своя самостоятелна песен. Лорън Хореги представи аудиото на "More Than That" в YuoTube канала си на 11 януари. Дебютната самостоятелна песен на Лорън "Expectations" се появи през октомври, придружена от черно-бяло видео.

Шотландският диджей Калвин Харис и английският изпълнител Rag'n'Bone Man представиха общата си песен "Giant".

"Giant" е първият сингъл на Rag'n'Bone Man от пускането на "Broken People" от саундтрака на Bright през 2017 г.

Приключваме седмицата с Крис Браун, който стартира 2019-та година с нов сингъл и видео. Режисьор на клиоа към "Undecided" е самият Крис Браун. Песента е написана и продуцирана от него в партньорство с авторите Скот Сторч и Avedon.

Сингълът е първият официален проект от предстоящия девети студиен албум на Браун, озаглавен INDIGO