Честит декември! С настъпването му неминуемо се настройваме на празнична вълна и започваме да мислим за подаръци, сбирки с близки и приятели, и греяно вино. А какъв по-добър начин да минем на коледен режим от книги, посветени на Коледа?

3 книги за уикенда от шеф Илиян Кустев, Джейми Оливър и Рефика Биргюл

3 книги за уикенда (за храна и интересни блюда)

На кулинарна тематика

"Коледен облог"

Китно планинско градче в навечерието на празниците. Кой не би желал да е именно в такова за Коледа? Бела обаче пристига в Мейпъл Фолс със съвсем друга задача - тя иска да купи на безценица западнало местно магазинче преди да се прибере в големия град.

Снимка 644263

Източник: Колаж / Ера

Има само една пречка - внукът на собственика. Джеси е готов да се бори за мястото, пълно с топли спомени, а решението на пръв поглед е просто. Бела и Джеси сключват облог - който от двамата победи в ексцентричните коледни игри на Мейпъл Фолс, получава магазинчето.

Изд. Ера, 17.99 лв.

"Да се завърнеш за Коледа"

Джоана Болури спокойно може да се закичи с титлата "коледна авторка" след успеха на предишната й книга "Всичко, което искам за Коледа". В новата се срещаме с Кейт и Ед - двойка, която е заедно от дълги години. Първоначалната магия обаче е изчезнала, а всеки мечтае за нещо различно.

Снимка 644262

Източник: Колаж / Сиела

Кейт е съсредоточена в кариерата си на адвокат, а Ед е забравил амбициите си и иска просто топлината на дома. Завръщането в родните им градчета в английската провинция за Коледа ще се превърне и в пътуване към историята на връзката им.

Изд. Сиела, 17 лв.

"Двойната Коледа"

Чарли Гудуин е успешна водеща на кулинарно предаване. 12 дни преди Коледа обаче претърпява инцидент, при който губи вкуса и обонянието си. Уплашена, че ще загуби любимата си работа, тя моли близначката си Каси да си разменят местата.

Снимка 644264

Източник: Колаж / Кръг

Това е добре дошло за Каси, която иска да се откъсне от семейната пекарна и мислите да вече бившия си приятел. Двете сестри обаче ги очакват още изненади под формата на секси пожарникарят Джейк и очарователният лекарски асистент Мигел.

Изд. Кръг, 17.90 лв.