Сандра Бълок и Никол Кидман са сред любимите ни актриси, а в тандем заедно обожаваме да ги гледаме в "Приложна магия". Затова и нямаше как да не се развълнуваме от новината, че цели 26 години след излизането на филма, се задава и втора част.

Още женски драми в трети сезон на "Големите малки лъжи"

Още женски драми в трети сезон на "Големите малки лъжи"

Никол Кидман и Рийз Уидърспун с малко подробности

Във фантастичната комедийна драма от 1998 г. актрисите влизат в ролите на сестри, които след смъртта на родителите си са отгледани от лелите си. Макар и различни, героините им Сали и Джилиан отрастват заедно в един странен дом, където четат магьоснически книги и усвояват изкуството на бялата магия, предавано в семейство Оуенс от поколение на поколение.

И макар че лелите им се надяват да ги дарят със силата на приложната магия, магьосничеството си има цена. Оказва се, че над сестрите е надвиснало проклятие - мъжете, в които се влюбват, са обречени на преждевременна смърт. Следват ред свръхестествени събития, които заплашват живота на цялото семейство на магьосничките.

"Приложна магия" е адаптация на едноименния роман от 1995 г. на Алис Хофман и режисиран от Грифин Дън. За очакваното му продължение пък засега се знае, че сценарият ще бъде написан от Акива Голдсман, който има опит с жанра на фантастиката, а освен че е най-вероятно Сандра Бълок и Никол Кидман да се завърнат за главните роли, те ще бъдат и сред продуцентите на филма.

Предположения за неговата втора част се появиха още в края на миналата седмица, когато стана ясно, че първата вече е налична в стрийминг платформата Max. Чак сега обаче научаваме по-вълнуващата новина, че официално се работи по "Приложна магия 2".

“Изгубеният град” - филмът със Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм, който Netflix възроди

Филмът със Сандра Бълок, който първо беше критикуван, а сега е хит

Феновете дори искат продължение

Всъщност HBO Max планираше спиноф сериал по филма от 1998 г. още преди пет години. Така и обаче не видяхме Rules of Magic, който трябваше да бъде базиран на предисторията на романа на Алис Хофман, пише Variety.