На 8 юни се навърши година от смъртта на Антъни Бурдейн - бохем, кулинар, готвач, пътешественик и човек, който разказваше най-добре за връзката между храната, културата и наследството на хората.

Поводът да си спомним отново за него е по-радостен - 25 юни беше обявен за Ден на Антъни Бурдейн.

Това стана по инициатива на Ерик Рипер и Хосе Андрес - едни от най-известните шеф-готвачи в света и близки приятели на Бурдейн. Двамата избраха датата на рождения му ден, за да призоват всеки, който иска да сподели спомените си за него в социалните мрежи с хаштаг #BourdainDay.

Хаштагът вече набира популярност и милиони хора по света го използват, за да изразят любовта и начинът, по който предаванията на Антъни Бурдейн са успели да ги докоснат и да променят живота им.

Междувременно Culinary Institute of America обяви нова програма за обучение, която ще позволи на студентите да вървят "по стъпките" на Бурдейн със семестър в чужбина. На 28 май излезе и възпоменателната книга за покойния готвач Anthony Bourdain Remembered.