След смъртта на Елизабет Втора на трона на Великобритания се възкачи синът й Чарлз. А с това се промени целият ред, по който престолът ще бъде унаследен. В момента престолонаследник е принцът на Уелс Уилям.

Изненадващото посещение на Принц Хари в Лондон за делото срещу Daily Mail

Изненадващото посещение на принц Хари в Лондон

Ето каква е причината за него

Как обаче продължава нататък редът? Оказва се, че на официалния сайт на кралското семейство все още има "грешка". Съвсем скоро там бяха променени титлите на децата на принц Хари и Меган Маркъл.

Малко след скромното кръщене на Лилибет на 3 март в Калифорния беше обновен начина, по който тя и по-големият й брат Арчи са упоменати на сайта. "Принц Арчи от Съсекс" и "принцеса Лилибет от Съсекс" са новите им титли заради това, че са внуци на настоящия монарх.

Снимка 612117

Източник: GettyImages

В същото време обаче на персоналната страница на Арчи има неточност. Принцът, който в деня на коронацията на дядо си Чарлз 6 май ще навърши четири години, е изписан като седми по ред за престола.

След смъртта на Елизабет Втора обаче редът му всъщност е шести. Пред него са принц Уилям, трите му деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, както и баща му принц Хари.

Снимка 585291

Източник: GettyImages

След Арчи седма по ред за наследяване на британския престол е сестра му принцеса Лилибет. Очевидно Бъкингамският дворец поетапно и без много бързане обновява информацията на сайта си. Вероятно това е обяснението и за изцяло липсващата страница, посветена на Лилибет, пишат People.