Кристиано Роналдо несъмнено е сред най-великите футболисти в историята на играта, а многото му постижения, отличия и рекорди са напълно показателни за това твърдение.

Рекордът на Кристиано Роналдо от Евро 2024 (и още 3, които може да подобри)

Рекордът на Кристиано Роналдо от Евро 2024 (и още 3, които може да подобри)

Португалецът продължава да пише история и с родината си

На Евро 2024 португалецът вече подобри един рекорд, а ако има късмет, може да направи това с още цели три. Въпреки всичко, което е постигнал през кариерата си, Роналдо получава много критики за държанието си по време на мачове.

Но той винаги се старае да помага на националния отбор по футбол на родината си, за да печели мачове. В победата срещу Чехия в първия мач на Португалия на Евро 2024 Кристиано Роналдо не успя да отбележи гол, но направи всичко възможно, за да го направи.

Снимка 670331

Източник: GettyImages

Прави впечатление, че винаги, когато португалецът започва мачовете на родината си като титуляр, то застава настрани в сравнение със своите съотборници по време на химна.

Рекордът, който Ламин Ямал записа на Евро 2024

Рекордът, който едно 16-годишно момче записа на Евро 2024

Светло бъдеще чака Ламин Ямал

Според GiveMeSport, Кристиано Роналдо винаги се обръща на една страна, а не гледа направо като съотборниците си, защото иска да гледа право към флага на Португалия, който е разположен на стадиона. Така че това негово действие е плод на патриотизъм и израз на уважение.