Докато някои си мечтаят за живот в огромни палати и кралски титли, за други те се оказват сериозна спирачка на щастливото им съществуване. Поредният пример за това е японската принцеса Мако.

Принцеса Мако, Кей Комуро, сватбата на японската прицеса и обезщетението, от което ще се откаже

Принцесата, която ще се откаже от 1 милион долара

Това не се среща често

Преди няколко месеца научихме, че тя е готова да се откаже от охолния си живот и всички привилегии като член на кралското семейство, само и само да може да се омъжи за своята университетска любов Кей Комуро.

Правилата на кралското семейство позволяват подобни действия, като в тях дори е записано, че този, който вземе това решение, може да се възползва от финансова подкрепа в размер на 1.3 милиона долара, за да започне живота си от начало. Мако обаче не иска и тях, а само да бъде истински щастлива.

Снимка 551372

Източник: GettyImages

И ето че и този ден дойде. Вчера, 26 октомври, принцесата и нейният избраник сключиха брак на тайна церемония в тесен кръг, с което отбелязаха и нейното напускане на кралското семейство.

Младоженците просто са отишли в гражданското и са подписали, отказвайки се от блясъка и помпозността на кралските сватби, каквито сме свикнали да виждаме.

Събитието идва няколко дни след като принцеса Мако навърши 30 години, както и цели четири години след обявяването на годежа си с Комуро. За това време се случи много, но всичко е добре, когато завършва добре - дори напук на общественото неодобрение, с което се сблъска племенницата на японския император.

Снимка 551370

Източник: GettyImages

Часове след скромната церемония пък вече законните съпруг и съпруга дадоха кратка пресконференция пред отбрана група журналисти. На нея те благодариха за подкрепата и се извиниха за всички неудобства, които любовта и бракът им са създали, предава CNN.

Мако, вече свободна от всякакви ограничения, не пропусна да каже колко много обича своя съпруг и че вече нищо не я спира да изразява чувствата си. Заради предишните ограничения пък неведнъж са възниквали спекулации, които искрено са я натъжавали.

Снимка 551371

Източник: GettyImages

Комуро също в прав текст заяви, че обича Мако и че именно тя е човекът, с когото иска да прекара живота си, защото знае, че има само един. "С Мако бихме искали да изградим топло, добро семейство. В същото време иска, всичко възможно, за да подкрепя Мако. В щастливи времена, в нещастни времена, искаме да бъдем заедно и да бъдем незаменими един на друг", каза още младоженецът.

Принцеса Шарлийн, поредната й операция, принц Алберт и кога се очаква тя да се върне в Монако

Кога принцеса Шарлийн ще се върне в Монако

И как ще продължат отношенията й с Алберт

Очаква се новото семейство да се премести да живее в Ню Йорк, където Комуро работи в адвокатска кантора. А там Мако вече няма да е принцеса и племенница на императора, а просто обикновена жена и съпруга.