През последните няколко месеца имаме много поводи за гордост, когато стане дума за тенис. Григор Димитров не само, че продължава да играе силно и печели мачове, но също така успя най-сетне отново да се върне в топ 10 при мъжете.

Какво разкри Григор Димитров за трудното си начало в България

Какво разкри Григор Димитров за трудното си начало в България

Българинът разказва за условията, в които е започнал да тренира тенис

При жените Виктория Томова също записва силни резултати. Само преди няколко седмици най-добрата българска тенисистка отчете рекордно класиране в ранглистата на WTA - 63-то място.

Но Томова не е приключила с изкачването в класирането. През изминалия уикенд тя започна силно участието си на турнира Bad Homburg Open, който се провежда в немския град Бад Хомбург и е част от сериите 500.

Виктория Томова записа две безапелационни победи и се класира за втори кръг на турнира. Това означава, че българката ще отчете ново рекордно класиране в кариерата си.

След тези две победи Виктория Томова е вече под номер 58 в света, според сайта на WTA. В следващия си мач тя трябва да се изправи срещу победителката от срещата между Ана Калинская и Линда Носкова.

Коя е Ана Калинская - новото гадже на Яник Синер

Коя е Ана Калинская - новото гадже на Яник Синер

Ето какво знаем за руската тенисистка

Шансовете на Томова да се окаже в топ 40 са все по-големи, ако продължи със силната си игра и запише още няколко победи.