Няма спор, че Виктор Калдерон е сред най-популярните и успешни диджей през последните 10 години. С не един и два микса е успявал да спечели любовта на феновете си.

От профила му в Instagram обаче разбираме, че му предстоят трудни моменти. Калдерон разкри, че е диагностициран с рак и му предстои лечение.

Добрата новина според него е, че заболяването е хванато в ранна фаза и ще успее да се възстанови от него. Интересното е, че диджеят дължи ранното откриване на заболяването благодарение на кучето си - Туко.

Калдерон пише, че по принцип е бил твърдо против семейството му да се сдобие с куче, но в крайна сметка се е вслушал в желанието на сина и съпругата си. И в крайна сметка се оказва, че именно Туко е успял по някакъв начин да сигнализира на диджея, че нещо със здравето му не е както трябва.

Аксолотъл, регенерация, рак и за кои други болести учените намират надежда в земноводните

Земноводното, което може да спаси човечеството

Има надежда за куп тежки и неизлечими болести

Когато е отишъл на преглед и е било установено, че има рак в ранна фаза, лекарят е казал на Виктор Калдерон, че именно кучето е спасило живота му.

Рали Добсън и решението ѝ да се откаже от футбола, за да се грижи за годеника си, болен от рак

Момичето, което се отказа от футбола, за да се грижи за болния си годеник

Любовта е над всичко

Според Американския киноложки клуб, раковите клетки отделят специфична миризма, която дори човешкото обоняние може да долови, но в много напреднали фази на заболяването. Кучешкото обоняние обаче е между 10 и 100 000 пъти по-чувствително и може да надуши тази миризма в много по-ранен етап, пише People.