Макар и през 2019 г. Victoria's Secret да обяви, че спира "ангелските" дефилета, едва ли някой е очаквал, че запазената марка на модния гигант ще остане в историята. През февруари тази година компанията съобщи, че възражда ревютата, но не точно в познатия им формат, а като виртуални модни дефилета в метавселената.

Victoria's Secret, метавселената и новината, че марката е запазила името си там

Завръщат ли се ревютата на Victoria's Secret

Или "ангелите" са забравени завинаги?

А сега, почти осем месеца по-късно, научаваме, че девет от най-известните модели на Victoria's Secret са отново заедно. Но не на подиума, а за съвместна фотосесия за списание More or Less.

Отборът от ангели се казва Earth Angels и включва Алесандра Амброзио, Кандис Суанпоул, Стела Максуел, Сара Сампайо, Марта Хънт, Елза Хоск, Лили Олдридж, Лаис Рибейро и Леоми Андерсън.

Освен новината за "завръщането им", ни впечатли и бельото, което носят за новата фотосесия. И не, не е обичайното бельо, с което бяхме свикнали да ги виждаме. Моделите са все така секси и носят бельо, но то е направено предимно от рециклирани материали. А марката с името KEZAKO всъщност е измислена, разкрива списанието в Instagram.

Алесандра, Кандис, Стела и останали ангели са облечени в бельо от пластмасови бутилки за вода, изкуствени цветя, плюшени играчки, футболни топки, перуки и дори франзела върху салфетки на McDonald's.

На една от снимките Алесандра Амброзио позира в боди от детски играчки. Моделът ни направи свидетели и на част от процеса по сглобяването на целия тоалет в Instagram. Визията ѝ е озаглавена Frankentoys. На друга снимка тя е Save Water, носеща крила от изхвърлени бутилки за вода и преработени торби за боклук.

Сара Сампайо пък е като In the News - цялата покрита с вестник, Елза Хоск е с визия Picnic, а Лаис Рибейро е в стил Football.

Кадрите са заснети от Оливър Хадли Пърч, а отговорността за стила е на Шарлот Колет.

Пред New York Post основателят на More or Less - Хайме Пърлман, казва, че фотосесията на списанието не е просто намигване към миналото на събраните модели, но и към твърде реалните проблеми с климата и свръхконсуматорството. По този начин са се опитали да вкарат наболяла тема в област като модата, която по принцип минава за нещо по-леко. Но и тя може да бъде сериозна. 

Според него за хората се колебаят дали да минат към по-природосъобразен начин на живот, защото темата им се струва сложна и дори ги плаши. Именно за да прокара посланието си, Пърлман се обръща към ангелите на Victoria's Secret, за да внесе доза лекота.

Бананови листа, рибени люспи и новите устойчиви материали в модната индустрия

Дрехи от коприва, бананови листа и рибени люспи - бъдещето на модната индустрия

Какво още трябва да се промени

"Те се завръщат, но по нов (рециклиран) начин. Имат много последователи и много от тях са наистина заинтересовани от устойчивостта. И ние искахме да покажем другото лице на модата извън светлините на подиума", посочва той.