Днес, 1 юли, принцеса Даяна щеше да навърши 61 години. По този повод принц Уилям поздрави тазгодишните носители на Diana Award - наградите на името на майка му, които се връчват на хора между 9 и 25 години за социална и хуманитарна дейност.

"Вие сте част от вдъхновяващо поколение млади хора, които променят света с действията си, и аз се възхищавам на усилията ви", написа 40-годишният принц в писмо до лауреатите.

В писмото, написано на оригиналните бланки на двореца Кенсингтън, се казва още, че младежите са истинско въплъщение на дейността на принцеса Даяна и тя би се гордяла с тях. "Вярвам, че няма по-добър начин да почетем живота и работата й от това да наградим тези невероятни хора, които посвещават времето и усилията си да помагат на другите."

От People напомнят, че въпреки обтегнатите отношения помежду им, и принц Уилям, и принц Хари подкрепят дейността на Diana Award. Миналата година те откриха паметник на майка в деня, в който тя щеше да празнува 60-ия си рожден ден.

Снимка 537321

Източник: GettyImages

Тази година ще бъде белязана от друга тъжна годишнина за братята - на 31 август се навършват точно 25 години от катастрофата край Париж, в която принцеса Даяна загуби живота си през 1997 г.