В момента Куентин Тарантино работи по десетия си филм, който се очаква да бъде и последният му. С The Movie Critic режисьорът ще сложи края на кариерата си, тъй като според него времето за това вече е настъпило.

Куентин Тарантино, The Movie Critic и слуховете, че подготвя последния си филм

Задава ли се последният филм на Куентин Тарантино

Режисьорът сякаш е намерил точната за разказване история

По време на филмовия фестивал в Кан Куентин Тарантино споделя пред Deadline, че в последните 30 години е дал всичко от себе си, но си е казал: "Добре, това е достатъчно". По думите му моментът да пусне последния си филм е "добър, защото какво изобщо са филмите вече?", намеквайки за силната доминация на филмите в стрийминг платформите през последните години.

Режисьорът признава, че гледа филмите, когато вече стигнат до телевизията, но те първо трябва да бъдат пуснати в кината. "Не се заяждам с никого, но очевидно за Netflix Райън Рейнолдс е спечелил 50 милиона долара за един филм и 50 милиона долара за друг филм. Не знам какви са тези филми. Никога не съм ги гледал. А ти? Е, добре е за него, че прави толкова много пари. Но тези филми не отразяват духа на времето. Почти сякаш дори не съществуват", заявява Куентин Тарантино.

Сценарият на десетия му филм The Movie Critic е готов от месец март, а снимките се очаква да започнат през есента. Сюжетът все още не е много ясен, но от The Hollywood Reporter научаваме, че действието се развива в Лос Анджелис в края на 70-те години, а в главното действащо лице е жена.

Куентин Тарантино издава, че по последния си филм ще работи със Sony, които според него са напълно отдадени на истинското филмово изживяване и определят успеха на филмите по това дали те са в духа на времето, вместо просто да направят голям и скъп филм и след това да го пуснат в някоя стрийминг платформа.

Куентин Тарантино, Marvel и защо смята, че не актьорите са истинските звезди във филмите

Куентин Тарантино с нови нападки срещу Marvel

Право на мнение

Режисьорът споделя още, че наистина окончателно приключва със създаването на филми. Това обаче не означава, че в бъдеще не можем да очакваме от него телевизионно шоу например или късометражен филм или пиеса. "Мога да направя различни неща, но вероятно ще съм по-скоро сценарист. Приключвам с филмографията", още веднъж потвърждава Тарантино.