Миналата седмица на фестивала Sundance бe премиерата на документалния филм за Тейлър Суифт, продуциран от Netflix - Miss Americana. От него разбираме и дълго пазената от певицата тайна. Същата, която самата тя признава, че никак не й е било лесно да разкрие.

Най-високоплатената жена в музикалния свят е страдала от хранително разтройство, което е успяла да превъзмогне. Тя говори за този труден период в живота си като глас зад кадър за няколко минути във филма. Направила го е, защото е усетила продуцента Лана Уилсън като човека, на когото си заслужава да разкаже всичко, защото ще създаде една смислена история.

"Никак не бе добре за мен да виждам свои снимки всеки ден", започва Суифт. "Нездравословната" връзка на Тейлър с храната започва, когато е само на 18. Тогава и за пръв път в медиите сe тиражират подозренията дали не чака дете.

При всеки коментар, че коремчето й е по-голямо от обичайното и дали пък не е бременна, тя е започвала да гладува още повече. Буквално да не яде нищо. Това отключва желанието й да изглежда по-слаба, за да не буди подобни подозрения.

Кошмарът продължава няколко години. А всеки негативен коментар относно килограмите й тя приема като наказание. И след това наказва себе си с глад. 

Днес Суифт може да каже, че хранителното разтройство вече е част от миналото й. Тя е категорична, че колкото и неудобно да се чувства да говори за него, е добре да го прави, защото в това има смисъл. А стандартите за красота, които медиите налагат за звездите от шоубизнеса, са непосилни и би трябвало да претърпят промяна, пише CNN.

Снимка 463556

Източник: GettyImages

На фона на това трудно признание дойде и още едно, не по-малко трудно. В интервю за Variety изпълнителката разкри, че майка й, която от години се бори с рака, наскоро е била диагностицирана с тумор в мозъка.

Селена Гомес, Тейлър Суифт и какво ги разчувства

Как Селена разплака Тейлър Суифт

Емоционална връзка

Заради заболяването на родителката си Суифт взе решението тазгодишното й турне да включва много по-малко концерти, за да има повече време, което да прекара със семейството си. Тя не присъства и на раздаването на наградите Грами вчера, 26 януари, като официалната причина за отсъствието й така и не стана ясна.