Мачът между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър от миналия уикенд бе един от най-запомнящите се в кариерите и на двамата атлети.

Тайсън Фюри, Дионтей Уайлдър, Антъни Джошуа и скритото послание на боксьора

Психологическите игри на Тайсън Фюри

Уайлдър е повален, да се готви Джошуа

Фюри спечели всеки един от седемте рунда, преди екипът на Уайлдър да хвърли кърпата и да постави край на видимата агония на тъмнокожия боксьор.

За всеки в залата и пред малкия екран бе повече от очевидно, че Фюри правеше с Уайлдър каквото си пожелаеше, а последният изглеждаше изплашен и безпомощен през цялото време.

Снимка 468979

Източник: GettyImages

По думите на самия Уайлдър обаче превъзходството на Фюри далеч не е била толкова очевидно, като непобеденият до миналата събота боксьор извади доста смехотворен аргумент за загубата си.

Той твърди, че "тежкият" му 20-килограмов костюм, с който се появи на ринга, е повлиял на формата му веднага преди мача и е изморил краката му. Това е отнело от пъргавината и енергията му. Това е и главната причина за загубата, пледира той.

"Фюри изобщо не ме нарани, но е факт, че костюмът ми бе твърде тежък за мен", обясни Уайлдър след мача.

Както можем да се досетим, интернет реагира подобаващо с много подигравки и открит смях.

Мнозина изтъкнаха колко нелепо е оправданието за един боксьор с килограмите, размерите и годините на Уайлдър.

Дори представител на създателите на въпросния костюм коментираха изявленията на Уайлдър в ефир, като се пошегуваха, че "не са правили короната му, която най-вероятно е от магазин за левче".