През май Стивън Тайлър влезе в рехабилитационен център, и то по свое желание, за да продължи с лечението на зависимостта си към наркотиците. За дългогодишната борба на музиканта се знае много отдавна, но след период от цели 10 години, в които се бе опазил чист, е получил рецидив.

Стивън Тайлър, Aerosmith, отменените концерти и битката на музиканта с наркотиците

Безкрайната битка на Стивън Тайлър

Лоши новини от Aerosmith

Затова преди повече от месец Тайлър взема решението да се включи в програма, с която да предотврати задълбочаването на проблема.

Доста отговорен избор, струва ни се, и ето че вече явно е довел до ефективен резултат. Новините около здравословното състояние на фронтмена на Aerosmith са добри. Наскоро е излязъл от рехабилитационния център, чувства се доста добре и няма търпение да се завърне обратно на сцена, казва източник, цитиран от People.

Най-вероятно Тайлър дори е прекарал повече от необходимите 30 дни в центъра, пък пише TMZ.

Когато обаче през май му се наложи да влезе отново за лечение, новините за това съобщиха членовете на групата му Aerosmith. Тогава им предстоеше да се завърнат с концерт в Лас Вегас, но заради "здравето и възстановяването" на Тайлър отмениха всичките си участия за юни и юли.

От Aerosmith уточниха, че рецидивът се е появил след като на Тайлър му е била извършена операция на крака, последвана от лекуване с обезболяващи лекарства.

Но ето че сега, след като той вече е преминал благополучно и през двете лечения, завръщането му на сцена изглежда е все по-близо.

И въпреки че Aerosmith бяха обещали, че ще свирят отново заедно през септември, това има вероятност и да не се случи. Докато Тайлър е бил в рехабилитационния център жената на друг член на групата, барабанистът Джоуи Крамър, е починала.

Стивън Тайлър откри дом за малтретирани момичета

Стивън Тайлър откри дом за малтретирани момичета

Вокалистът на Aerosmith върши добри дела

След тежката за семейството новина, Крамър най-вероятно наистина няма да качи отново на сцена. Още през март беше обявил, че няма да участва в (тогава предстоящите) концерти в Лас Вегас заради семейни причини, пише отново People.