От 2011 г., когато стартира първият сезон на Game of Thrones, всички останахме запленени от света, който Джордж Р.Р. Мартин е създал и как HBO го пресъздават на екран. И редовното убиване на главни герои е една от причините, заради които епосът има този невероятен успех.

Game of Thrones 8, HBO - премиерна дата и нов тийзър на сериала

Ясна е премиерната дата на Game of Thrones

Зимата идва на...

Докато търпеливо чакаме да стане април, за да видим какъв ще бъде финалът, се ослушваме във всички посоки за интересни новини. Така попаднахме и на едно интересно интервю на Софи Търнър за InStyle, в което тя разкрива интересни подробности от снимките на сериала. 

Актрисата споделя, че през първите четири сезона е можела да мие косата си редовно по време на снимки, защото е била аристократично момиче. Нещата обаче се променят от пети сезон, когато екипът, отговорен за сериала, е искал от нея да не мие косата си, за да може всичко да изглежда по-достоверно. 

Новости около предисторията на Game of Thrones

Всичко (което знаем) за предисторията на Game of Thrones

Кой се присъединява към Наоми Уотс

Софи Търнър признава, че за последните два сезона е носила перуки, защото героинята ѝ е червенокоса, а нейният естествен цвят е рус. Това ѝ е позволявало да се грижи за косата си, както смята за добре. Но няколко години е спазвала указанията и косата ѝ е била доста мазна. 

Този период тя определя като отвратителен. Запитана кой според нея има най-хубавата коса, Търнър отговаря, без да се замисля, че това е Кит Харингтън

Ник Джонас, Приянка Чопра, Джо Джонас и Софи Търнър - какво правят четиримата в Швейцария

Лудата ваканция на Ник Джонас и Приянка Чопра в Швейцария

Ските са задължителни, но са били в приятна компания

Актьорът, който влиза в ролята на Джон Сноу, е бил обсебен от косата си и е полагал повече грижи за нея от жените в каста на Game of Thrones. Е, вече знаем, че Джон Сноу знае поне нещо - как да поддържа къдриците си. 

Кит Харингтън, Беззъб и едно прослушване за Game of Thrones

Първият досег на Джон Сноу до дракон

Ето и как е протекъл кастингът му за Game of Thrones

Относно хобитата си, 22-годишната актрисата споделя, че през последните 10 години е била постоянно на снимачната площадка и не е имала почти никакво време да открие какво я влече. Бавно, но сигурно, тя открива страстта си към бокса и към... рисуването, въпреки че не я бива много - по нейни думи.