Всеки, който е гледал Game of Thrones, знае, че през осемте сезона на сериала (е, може би без последните два) секс сцените бяха доста. Сега очакваме нещо подобно и от "Домът на дракона".

"Домът на дракона", House if the Dragon, Мат Смит и прекалено много ли са секс сцените в сериала

Когато прекалиш със секс сцените

Според Мат Смит тези в "Домът на дракона" са в повече

Макар да не се задържа особено дълго в сериала Шон Бийн, който изигра Нед Старк, знае за какво става дума. А и през кариерата си е снимал и други подобни сцени.

От няколко години насам, с движението #MeToo, на снимачните площадки в Холивуд се появиха и интимни координатори. Тяхната задача е да направят така, че актьорите, които участват в дадена секс сцена, да се чувстват максимално комфортно и да знаят какво точно ще се случва. И това не се харесва особено на Бийн. 

В интервю за The Times актьорът казва, че наличието на координатори разваля спонтанността в секс сцените. И смята, че в живота романтиката между двама души, които правят секс, би се развалила, ако има някой, който да им казва какво да правят.

Шон Бийн дори дава пример със сериала Lady Chatterley от 1993 г., в който твърди, че секс сцените с Джоли Ричардсън са били изцяло спонтанни. И между двамата е имало страхотна химия. Но тази позиция на актьора не се харесва на всички.

Според Deadline, Рейчъл Зеглър е написала в Twitter, че е благодарна за наличието на интимни координатори на снимачната площадка - те осигуряват спокойствие на новобранци като нея, а в същото време образоват тези с повече опит. "Спонтанността в интимните сцени може да бъде опасна. Събуди се", завършва туита си Зеглър.

Джамила Джамийл също не е съгласна с изказването на Шон Бийн. Също в Twitter тя пише, че тези сцени трябва да се изпълняват точно както каскадите. А работата на актьорите е да изглежда естествено, защото никой не иска импровизирано опипване.