Днес Шайлин Удли навършва 28 години. Бихме пожелали творчески успехи на актрисата от "Големите малки лъжи" и "Вината в нашите звезди", но виждаме, че тя си ги има. Това става ясно и от последната новина, свързана с нея - участието й в драмата Girl Named Sue.

Шайлин с Мерил Стрийп в "Големите малки лъжи"

Източник: НВО

Шайлин с Мерил Стрийп в "Големите малки лъжи"

Филмът, който ще е режисиран от Фернандо Коимбра ("Наркос"), е базиран на действителната история на агента от Агенцията за борба с наркотиците Сю Уебър-Браун. Тя играе важна роля в създаването на специалния протокол за защита на деца, които са изложени на досег с наркотици.

Действието на Girl Named Sue се развива през 90-те години в Калифорния по време на бума на метамфетаминовата криза. Докато се опитва да намери мястото в предимно мъжкия свят на Агенцията за борба с наркотиците, Сю разбира пълната незаинтересованост на службата към съдбата на деца, открити по време на акции срещу нарколаборатории и пласьори.

Снимка 405377

Източник: iStock

С много силия Уебър-Браун успява да издейства създаването на специален протокол, който цели да се обърне специално внимание на лицата под 18 години, които по една или друга причина се оказват замесени или изложени на среда, в която се ползват и/или търгуват наркотици.

Сценарият на Girl Named Sue е дело на Лиза Коул и Марк Монро, работили по шокиращия документален филм "Пещерата". Снимките на филма с участието на Шайлин Удли започват през февруари 2020 г.