След раздялата с Жерар Пике отпреди две години Шакира е по-силна от всякога. Певицата, която има двама сина от футболиста, се завърна ударно на музикалната сцена и пусна последния си албум Las Mujeres Ya No Lloran (Women No Longer Cry), в който болката от раздялата ѝ е послужила като вдъхновение.

Шакира и Люсиен Лавискаунт - двойка ли са певицата и актьорът от Emily in Paris

Шакира и Люсиен Лавискаунт - двойка ли са певицата и актьорът от Emily in Paris

Няколко снимки породиха съмнения

Шакира е звездата на корицата и на Allure за април,а в интервюто си тя разкрива повече за емоционалните последици от трудната раздяла с Жерар Пике след прекарани 11 години заедно.

"Бях в калта. Трябваше да реконструирам себе си, да обединя отново всички парчета, които се бяха разпаднали", споделя латино поп певицата.

Пред изданието тя допълва, че създаването на новата ѝ музика ѝ е показало, че болката може да се трансформира в творчество.

"Песните са пълни с анекдоти и някои много интензивни емоции, които изпитах през тези две години. Но създаването на този албум беше трансформация, в която се преродих като жена. Изградих се наново по начините, които вярвам, че са подходящи. Никой не ми казва как да плача или кога да плача, никой не ми казва как да възпитавам децата си, никой не ми казва как да стана по-добра версия на себе си. Аз решавам това", казва още Шакира.

Тя отбелязва също и това, че когато жените са преминавали през трудна ситуация преди, от тях се е очаквало да прикриват болката, да плачат в мълчание. Но сега това вече е различно, защото никой не им казва как трябва да излекуват раните си.

В интервюто си певицата говори и за двамата си сина от Жерар Пике - Милан и Саша, с които издава, че е гледала филма "Барби". Момчетата ѝ обаче изобщо не са харесали филма, защото са го възприели като потискащ за мъжкия пол.

"Съгласна съм до известна степен. Отглеждам две момчета. Искам и те да се чувстват силни, като същевременно уважават жените. Харесвам поп културата, когато дава възможност на жените, без да отнема от мъжете ролята им да бъдат мъже, да защитават и дават", допълва Шакира.

По-нататък тя разсъждава повече за ролята на мъжете и жените и споделя, че вярва, че жените могат да направят всичко, без да губят своята същност и женственост.

Шакира и как синовете й Милан и Саша ползват музиката като терапия след раздялата й с Жерар Пике

Терапията, с която децата на Шакира се справят с раздялата на родителите си

Милан и Саша носят от таланта на майка си

"Мисля, че мъжете имат предназначение в обществото, а жените също имат друго предназначение. Ние се допълваме взаимно и това допълване не трябва да се губи", казва още Шакира.