Слабо е да кажем, че Шакира не преживява най-добрата си година. Раздели се с дългогодишната си половинка и баща на децата й Жерар Пике, баща й е сериозно болен, а за капак испанските власти решиха да я съдят за укриване на данъци.

Шакира, Жерар Пике, децата им Саша и Милан и за какво не могат да се разберат двамата

Ябълката на раздора между Шакира и Жерар Пике

Разделите винаги са трудни, особено когато има деца

45-годишната звезда обаче даде откровено интервю за американското издание на ELLE, в което разкрива подробности за тези събития.

Безспорно всички се интересуват най-вече от раздялата й с Пике. "Той е футболист, искаше да играе, да печели титли и аз да го подкрепя. Единият от двамата трябваше да направи жертва, нали? Аз го направих", казва Шакира.

Тя казва, че е сложила кариерата си на заден план, дошла е да живее в Испания, за да е близо до него. "Саможертва от любов. Благодарение на нея обаче бях и край децата си, и сега имаме много силна връзка, която е неразрушима и ни помага. Това мога да кажа."

На въпроса за укриването на данъци в Испания Шакира отново е откровена. "Испанските данъчни видяха, че излизам с испански гражданин и започнаха да се облизват. Ясно е, че търсят парите с цената на всичко."

Колкото до това дали ще има скоро нова връзка, изпълнителката е категорична, че в момента тя и децата й са й достатъчни. И допълва: "Чувствам, че в този момент от живота ми, който може би е от най-тъмните ми, музиката е тази, която ми дава светлина."