Вероятно за повечето от нас името на Саша Барън Коен завинаги ще остане свързано с това на Мария Бакалова и филма "Борат", заради който на церемонията по връчването на Оскарите за първи път се произнесе българско име.

Мария Бакалова, Оскари 2021 и как българката е разбрала, че е номинирана

Как Мария Бакалова е научила за историческата си номинация

И как Педро Паскал и Саша Барон Коен я поздравиха

Искрено се радваме, че талантът на големия британския актьор ще бъде оценен за пореден път и на предстоящите филмови и телевизионни награди на MTV.

Комикът ще бъде удостоен с приза "Комедиен гений", който се присъжда на актьор с изключителен принос към света на комедията и оказал съществено влияние за трансформирането на жанра.

Той ще стане четвъртият носител на отличието. Първата награда "Комедиен гений" получава Уил Феръл през 2013 г., последван от Кевин Харт през 2015 г. и Мелиса Маккарти през 2016 г.

На предстоящите филмови и телевизионни награди на MTV Саша Барън Коен ще се съревновава за още три отличия за работата си над "Борат 2", включително и за дуото си с Мария Бакалова, и "Процесът срещу Чикаго 7", пише People.

Саша Барън Коен, Borat Subsequent Movie Film, заплахите срещу него и защо няма да има повече филми за Борат

Защо няма да има повече филми за Борат

Основателните причини на Саша Барън Коен

Шоуто за филмовите и телевизионни отличия на MTV ще се проведе в две вечери, като първата на 16 май ще бъде посветена на основните награди, а втората на 17 май ще бъде ориентирана главно към риалити форматите. Водеща ще бъде комедийната звезда Лесли Джоунс.