Неотдавна Салма Хайек сподели, че е била на косъм да откаже участие във "Вечните" на Marvel. Но със сигурност има поне една смислена причина да не съжалява, че в крайна сметка приема първата си роля на супергерой.

Салма Хайек, "Вечните" (Eternals) и защо за малко да се откаже от ролята във филма

Защо Салма Хайек е била готова да откаже да играе във "Вечните"

Има неща, с които актрисата не прави компромиси

Във филма Салма Хайек и Анджелина Джоли, пресъздават образите на безсмъртните Аяк и Тена. Още не сме видели крайния резултат от работата им, но по време на снимките двете успяват да завържат едно смислено приятелство, както Салма го определя.

Едно от основните причини двете да започнат с времето да се разбират е фактът, че са заети работещи майки. Но се оказва, че имат и общ поглед върху живота.

Салма разказва колко е важна взиманата подкрепа от човек, който е родител като самата нея. Затова и днес твърди, че е било истинско удоволствие да работи с Анджелина Джоли, особено след като разбира, че двете имат и сходни интереси.

Впоследствие научава още, че с Джоли искат едни и същи неща в момента. "Значимост - в смисъла на връзки, приятелства, които са смислени... и радост. Искаме само радост", уточнява още Хайек.

Анджелина, от своя страна, не крие, че е труден характер и рядко общува на снимачната площадка. Но не могла да устои на "топлотата", която излъчва колежката й Хайек.

Анджелина Джоли, премиерата на Eternals в Лос Анджелис и появата й на червения килим с петте й деца

Най-голямата сила на Анджелина

Когато е истински щастлива

"В този филм Салма е лидер, лечителка и майка...", казва тя пред Entertainment Tonight. И разказва, че където и да се появи Хайек, тя изпълва пространството със своята топлота. И е готова да помогне на всеки. "Това е тя", цитират Джоли от FOX28.